Tο tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Η Βασίλισσα της Αφρικής, ΒΟΥΛΗ – 22.00

Αμερικανική ταινία του Τζον Χιούστον, με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Κάθριν Χέμπορν, Ρόμπερτ Μόρλεϊ.

Σε ένα χωριό της Ανατολικής Αφρικής, λίγο μετά την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τσάρλι, ένας αλκοολικός καπετάνιος φορτηγού πλοίου και η Ρόουζ, μια πουριτανή ιεραπόστολος, αντιμετωπίζουν τους κινδύνους της ζούγκλας, την ίδια στιγμή που το πλοίο τους καταδιώκεται από τους Γερμανούς.

Το Τελευταίο Σημείωμα, ALPHA – 01.00

Ελληνική ταινία του Παντελή Βούλγαρη, με τους Αντρέα Κωνσταντίνου, Μελία Κράιλινγκ, Αντρέ Χένικε.

Ads

Η αληθινή ιστορία του 34χρονου Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ και ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944.

Το τρίτο έγκλημα, ERTFLIX

Σκηνοθεσία: Hirokazu Koreeda
Πρωταγωνιστούν: Masaharu Fukuyama, Koji Fukada, Suzu Hirose

Σε αυτό το δικαστικό δράμα από την Ιαπωνία, ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν τριάντα χρόνια. Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί.

Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.