Μια ιταλική κωμωδία – μέρες που ναι -, το συναισθηματικό ταξίδι μίας οικογένειας Αφροαμερικανών  από τον Τρέι Έντουαρντ Σούλτς, έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς των τελευταίων χρόνων, αλλά και μια ρομαντική ιστορία με τις «ευλογίες» του Τζιμ Τζάρμους.

Ads

Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Δεν θα συμπεθεριάσουμε ποτέ – ΕΡΤ2, 22:00

Κωμωδία, παραγωγής Ιταλίας 2017

Σκηνοθεσία: Ρικάρντο Μιλάνι

Πρωταγωνιστούν: Πάολα Κορτελέζι, Αντόνιο Αλμπανέζε, Σόνια Μπεργκαμάσκο, Λούκα Αντζελέτι, Αντόνιο Ντ’ Αουζίλιο, Αλίτσε Μαζέλι, Σιμόνε Ντε Μπιάνκι

Ads

Δυο αταίριαστοι γονείς. Ένας κοινός σκοπός. Να… χωρίσουν τα παιδιά τους.

Ο Τζοβάνι και η Μόνικα είναι, ίσως, οι πιο αταίριαστοι άνθρωποι στον πλανήτη. Εκείνος ένας διανοούμενος που ζει στο κέντρο της Ρώμης και εκείνη μία πρώην ταμίας σε σούπερ μάρκετ που παλεύει με τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής στην πολυπολιτισμική, προαστιακή γειτονιά της.

Οι δυο τους ίσως να μην είχαν συναντηθεί ποτέ, αν δεν τους ένωνε ένας κοινός στόχος: να κάνουν τα πάντα για να… χωρίσουν τα παιδιά τους.

Waves – Netflix, από 8/11

Το συναισθηματικό ταξίδι μίας οικογένειας Αφροαμερικανών από τα προάστια, καθώς περιηγούνται στον έρωτα, τη συγχώρεση και τη συνεύρεση στον απόηχο μιας τραγικής απώλειας.

Ο Τρέι Έντουαρντ Σούλτς, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς των τελευταίων χρόνων με συμμετοχές στα φεστιβάλ των SXSW και Καννών, έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με το «Krisha» (είχε προηγηθεί η ομώνυμη μικρού μήκους) και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Τζόελ Έτζερτον για το «Έρχεται τη Νύχτα».

Η ταινία με πρωταγωνιστές τον υποψήφιο για Όσκαρ Λούκας Χέτζες («Μία Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα», «Lady Bird») και τον Στέρλινγκ Κ. Μπράουν («This Is Us», «American Crime Story»), περιγράφεται ως ένας «ενεργητικός ύμνος για τη σύγχρονη εφηβική ζωή», εντυπωσίασε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Οι βραβευμένοι με Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Τρεντ Ρέζνορ και Άττικους Ρος («The Social Network») έχουν αναλάβει τη μουσική επένδυση, οι ηθοποιοί Τέιλορ Ράσελ και Στέρλινγκ Κ. Μπράουν συζητιούνται έντονα για τις ερμηνείες τους.

Η φωτογραφία αναδεικνύει την τέλεια ισορροπίας της ταινίας μεταξύ ρεαλισμού και μελοδράματος.

Πόρτο – ERTFLIX, Διαθέσιμο έως Σαβ. 20.11

Γαλλία, ΗΠΑ, Πολωνία, Πορτογαλία, 2016

Δραματική, Ρομαντική

Σκηνοθεσία: Γκάμπε Κλίνγκερ

Πρωταγωνιστούν: Άντον Γιέλτσιν, Λουτσίε Λούκας

Ο Τζέικ και η Μάτι είναι δύο άνθρωποι του περιθωρίου και ζουν στην Πορτογαλία. Κάποτε είχαν μια σύντομη περιπέτεια και τώρα βρίσκονται στο σημείο, στο οποίο και οι δύο αναπολούν τη σχέση τους και το ρόλο που έπαιξε ο καθένας σ’ αυτή.

Με τις «ευλογίες» του Τζιμ Τζάρμους, η ταινία του Γκέιμπ Κλίνγκερ σηματοδοτεί μια από τις τελευταίες εμφανίσεις στο σινεμά του Αντον Γιέλτσιν αλλά και μια ρομαντική ιστορία ειπωμένη… αλλιώς.