Αγγλικό – μαύρο – χιούμορ, μια συγκινητική αυτοβιογραφία και κλασικός Στίβεν Κινγκ περιλαμβάνει το αποψινό τηλεοπτικό «μενού».

Ads

Ένας Θάνατος σε μια Κηδεία – ΕΡΤ2, 23.00

Αγγλική κωμωδία του Φρανκ Οζ, με τους Μάθιου ΜακΦέιντιεν, Ρούπερτ Γκρέιβς, Ντέιζι Ντόνοβαν.

Δύο αδέρφια, που έχουν να συναντηθούν καιρό, θα ανταμώσουν, μαζί με συγγενείς και φίλους, στην κηδεία του πατέρα τους. Ενώ προσπαθούν να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, ένας μυστηριώδης ξένος τους εκβιάζει με σοκαριστικές οικογενειακές αποκαλύψεις.

Ads

Όταν οι πενθούντες βρίσκονται στο αρχοντικό μιας βρετανικής επαρχίας για να παρευρεθούν στην κηδεία του εκλιπόντα συγγενή τους, αγωνίζονται να κρατήσουν τα προσχήματα σε μια σειρά από τραγελαφικά ατυχήματα.

Έτσι, η αξιοπρεπής κηδεία μετατρέπεται σε μια ξεκαρδιστική, χωρίς φραγμούς καταστροφή με λανθασμένα πτώματα, άσεμνες εκθέσεις και αποκαλύψεις συγκλονιστικών οικογενειακών μυστικών.

Promise at Dawn (Η υπόσχεση της Αυγής) ΕRΤFLIX

Διαθέσιμη έως 31/10/2021

Σκηνοθεσία: Έρικ Μπαρμπιέ

Πρωταγωνιστούν: Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Πιερ Νινέ, Ντιντιέ Μπουρντόν, Ζαν Πιερ Νταρουσέν

Η συγκινητική αυτοβιογραφία του συγγραφέα Ρομέν Γκαρί. Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι την εφηβεία στη Νίκαια και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ρομέν Γκαρί έζησε μια απίστευτη ζωή. Αυτή την αφοσίωση να ζήσει εκατό ζωές, γεμάτες με πάθος, περιπέτεια και μυστήριο, ως μεγάλος άντρας και διάσημος συγγραφέας, τη χρωστούσε στην μητέρα του, Νίνα. Μια αξιολάτρευτη, εκκεντρική γυναίκα που θα τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα.

Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ – Netflix

Aμερικανική δραματική ταινία παραγωγής 1994 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Φρανκ Ντάραμποντ. Πρωταγωνιστούν οι Τιμ Ρόμπινς και Μόργκαν Φρίμαν.

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ με τον τίτλο “Rita Hayworth and Shawshank Redemption” και εξιστορεί τη ζωή του Άντι Ντουφρέιν, ενός τραπεζίτη, ο οποίος περνάει άδικα δύο δεκαετίες στη φυλακή Σώσανκ. Εκεί αναπτύσσει φιλία με τον λαθροδιακινητή Ρεντ, εργάζεται για τον διεφθαρμένο διευθυντή Σάμιουελ Νόρτον, και μαθαίνει να προσαρμόζεται στη σκληρή ζωή της φυλακής.

Παρά τις υποτονικές εισπράξεις της ταινίας στους κινηματογράφους, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και κέρδισε επτά υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ χωρίς να κερδίσει κανένα. Στο IMDb η ταινία βρίσκεται στην πρώτη θέση του Top 250 και θεωρείται μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών.