Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα, Πέμπτη ξεχωρίζει μια κλασική περιπέτεια με τον Τομ Κρουζ, εσάνς παραμυθιού στον «Φανταστικό κόσμο της Μπέλα», αλλά και μια αριστουργηματική και σπαρακτική κινηματογραφική εμπειρία που αγγίζει επίπεδα αρχαίας τραγωδίας.

Ο Φανταστικός Κόσμος της Μπέλα, ΕΡΤ2 – 22.15

Σε σκηνοθεσία Simon Aboud με τους Jessica Brown Findlay, Tom Wilkinson, Andrew Scott, Jeremy Irvine

Ads

Η Μπέλα, μια νεαρή κοπέλα με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD), παραμελεί να φροντίσει τον κήπο της επειδή φοβάται τα φυτά. Όταν ο σπιτονοικοκύρης της την αναγκάζει να τον συμμαζέψει απειλώντας την με έξωση, η ζωή της Μπέλα πρόκειται να ανθίσει.

Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση, ΣΚΑΪ – 22.00

Σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουόρι με τους Τομ Κρουζ, Χένρι Κάβιλ, Σάιμον Πεγκ, Βινγκ Ρέιμς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον

Ο πράκτορας Ίθαν Χαντ και οι συνεργάτες του καλούνται να δώσουν μάχη ενάντια στο χρόνο, ώστε να ανακτήσουν το πυρηνικό υλικό που κλάπηκε εξαιτίας τους και να σώσουν την ανθρωπότητα.

Ένα ψηλό κορίτσι, Cinobo

Σε σκηνοθεσία Καντεμίρ Μπαλάκοφ με τους Αντρέι Μπικόφ, Βασιλίσα Περελίγκινα, Βικτόρια Μιροσνιτσένκο

Ο Ρώσος Κάντεμιρ Μπαλάκοφ δικαιώνει απόλυτα τις προσδοκίες που δημιούργησε με το «Οι Δικοί μου Άνθρωποι» κι εμπνέεται από ένα βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ Σβετλάνα Αλεξέιβιτς για μια αριστουργηματική και σπαρακτική κινηματογραφική εμπειρία που αγγίζει επίπεδα αρχαίας τραγωδίας.

Στο Λένινγκραντ του 1945, δύο νεαρές γυναίκες που βρέθηκαν μαζί στο μέτωπο, πολεμώντας η κάθε μία με το δικό της τρόπο, προσπαθούν να ορθοποδήσουν από τα συντρίμμια του πολέμου. Όταν θα ξανασυναντηθούν στο νοσοκομείο, όπου η πρώτη δουλεύει ως νοσοκόμα, θα έχει μεσολαβήσει μία τραγωδία, θα κουβαλούν και οι δύο εμφανή και ανομολόγητα τραύματα, θα προσπαθήσουν και οι δύο να επιβιώσουν και να επαναπροσδιορίσουν μια σχέση που δυναμιτίζεται από μυστικά, λάθη και ενοχές.