Κάθε μέρα το Tvxs.gr σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Τιτανικός, STAR 22.00

Αμερικανική ταινία του Τζέιμς Κάμερον, με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέιτ Γουίνσλετ, Μπίλι Ζέιν.

H βραβευμένη με 11 όσκαρ ταινία προβάλλεται σήμερα στο STAR. Η εκατοντάχρονη Ρόουζ, επιζήσασα του «Τιτανικού», διηγείται την ιστορία της πάνω στο θρυλικό υπερωκεάνιο, το οποίο απέπλευσε στις 10 Απριλίου 1912 από το Σαουθάμπτον και δεν έφτασε ποτέ στη Νέα Υόρκη.  Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νεαρών ατόμων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που ερωτεύονται πάνω στο πλοίο, ενώ αυτό κάνει το μοιραίο του ταξίδι. Παρόλο που οι δύο αυτοί κεντρικοί ήρωες είναι φανταστικοί, αρκετοί χαρακτήρες βασίζονται σε πραγματικά πρόσωπα. Η Γκλόρια Στιούαρτ υποδύεται την ηλικιωμένη Ρόουζ, που αφηγείται την ιστορία και ο Μπίλι Ζέιν τον αρραβωνιαστικό της νεαρής Ρόουζ.

Ακατόνε, ΒΟΥΛΗ 22.00

Ιταλική ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι, με τους Φράνκο Τσίτι, Φράνκα Πασούτ, Αντριάνα Άστι.

Ads

Η πρώτη ταινία του Παζολίνι ακολουθεί τον Ακατόνε, έναν μικρο-προαγωγό, στις λαϊκές συνοικίες της Ρώμης, που χάνει την πηγή των εισοδημάτων του, όταν η αστυνομία συλλαμβάνει την «κοπέλα» του. Προσπαθεί να μπάσει στο επάγγελμα την αθώα και αφελή Στέλλα, που είναι ερωτευμένη μαζί του, δοκιμάζει ακόμα και να δουλέψει, σύντομα, όμως, επιστρέφει στην παρανομία, βρίσκοντας τραγική κατάληξη. Δυστυχώς η ταινία αποδείχτηκε προφητική.  Λίγα χρόνια αργότερα ο σκηνοθέτης πέθανε με τον ίδιο βίαιο και παράλογο τρόπο όπως ο ήρωάς του.

Χωρίς Αντάλλαγμα, ΕΡΤ 2 – 22.00

Αμερικανική ταινία της Μίμι Λέντερ, με τους Κέβιν Σπέισι, Έλεν Χαντ, Τζέι Μορ.

Ο μικρός Τρέβορ, παίρνοντας στα σοβαρά μια εργασία με θέμα «Πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο» που του έβαλε ένας νέος και χαρισματικός δάσκαλος, θέτει σ’ εφαρμογή ένα «παιχνίδι» όπου καλείσαι να κάνεις τρεις φορές κάτι καλό χωρίς αντάλλαγμα, όπως και να βρεις τρεις «παίκτες» που να κάνουν το ίδιο.