Φεμινιστική ταινία, μαροκινό και νοτιοκορεάτικο κινηματογράφο, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε σήμερα στην μικρή οθόνη.

Ads

Το Παιχνίδι με τη Φωτιά – ΕΡΤ2, 22.00

Νοτιοκορεάτικη ταινία του Τσανγκ – Ντονγκ Λι, με τους Α-ιν Γιό, Γιόνγκ-σέο Γιουν, Στίβεν Γέουν.

Η βασισμένη σε διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι, ταινία του Λι Τσανγκ-ντονγκ που υμνήθηκε από την παγκόσμια κριτική στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών. Βρέθηκε επίσης, στην τελική λίστα για τις υποψηφιότητες του Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Ads

Ο Γιόνγκσου, ένας νεαρός που φιλοδοξεί να γίνει συγγραφέας, συναντά τυχαία μια παλιά συμμαθήτριά του, την οποία ερωτεύεται. Ύστερα από ένα ταξίδι της στην Αφρική, εκείνη επιστρέφει συντροφιά με έναν πλούσιο, αινιγματικό άντρα που φουντώνει τη ζήλια του Γιόνγκσου.

Έριν Μπρόκοβιτς – Αnt1, 22.00

Αμερικανική ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, με τους Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ.

Φεμινιστική ταινία, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα

Η Έριν Μπρόκοβιτς, δις διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο, προσλαμβάνεται ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, ανακαλύπτει τυχαία μια υπόθεση μολυσμένου ύδατος και δίνεται με πάθος σ’ αυτήν, παρόλο που δεν διαθέτει τα τυπικά νομικά προσόντα

Tazzeka – Βουλή, 00.00

Γαλλομαροκινή ταινία του Ζαν-Φιλίπ Γκοντ, με τους Μαντί Μπελέμ, Κιδάδ Έλμα, Ολιβιέ Σιτρούκ.

Μεγαλώνοντας στο χωριό Ταζέκα του Μαρόκου, ο Ελίας έμαθε όλα τα μυστικά της παραδοσιακής μαροκινής κουζίνας από τη γιαγιά του που τον μεγάλωσε. Χρόνια αργότερα, η γνωριμία του με έναν κορυφαίο Γάλλο σεφ και μια νέα γυναίκα με το όνομα Σέλμα τού δίνει την ώθηση να φύγει από το σπίτι. Στο Παρίσι, μετανάστης χωρίς χαρτιά, ο Ελίας έχει να αντιμετωπίσει την εργασιακή αστάθεια και οικονομικές δυσκολίες. Γίνεται όμως φίλος με τον Σουλεϊμάν, που τον βοηθά να ξαναγαπήσει τη μαγειρική.