Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα, Δευτέρα ξεχωρίζει ένα κατασκοπικό θρίλερ, μια απόδειξη της δύναμης του ιρανικού σινεμά να υπερβαίνει τις αντιξοότητες της εγχώριας λογοκρισίας και να κάνει ακόμα ένα δυνατό σχόλιο για το μέγεθος της διαφθοράς και το Happy End του αγαπημένου και ταλαντούχου Μίκαελ Χάνεκε.

Συνωμοσία, Star – 23.50

Σκηνοθεσία: Μάικλ Άπτεντ με τους Ορλάντο Μπλουμ, Νούμι Ραπάσε, Τόνι Κολέτ

Ads

Μια πράκτορας της CIA αναλαμβάνει να ανακρίνει τον ύποπτο για μια επερχόμενη τρομοκρατική ενέργεια στο Λονδίνο, όταν ανακαλύπτει πως κάποιοι την έχουν έντεχνα και θανάσιμα παγιδεύσει.

Ένας ακέραιος άνθρωπος, Cinobo

Με μια δίκαιη νίκη στην κατηγορία “Ένα Κάποιο Βλέμμα” του Φεστιβάλ των Καννών το 2017, η ταινία που έφερε στο προσκήνιο τον Μοχάμαντ Ρασούλοφ είναι άλλη μια απόδειξη της δύναμης του ιρανικού σινεμά να υπερβαίνει τις αντιξοότητες της εγχώριας λογοκρισίας και να κάνει ακόμα ένα δυνατό σχόλιο για το μέγεθος της διαφθοράς σε ένα θεοκρατικό, κατά τα άλλα, κράτος.

Ένας 35χρονος άνδρας μετακομίζει με την οικογένειά του από την Τεχεράνη στην επαρχία προκειμένου να ξεφύγει από τη διαφθορά του κατεστημένου, γρήγορα όμως θα διαπιστώσει ότι η σήψη έχει προχωρήσει σε όλη την επικράτεια της χώρας του.

Happy end, Ertflix

Σε σκηνοθεσία του Μίκαελ Χάνεκε με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Ματιέ Κασοβίτς, Φαντίν Αρντουάν, Τόμπι Τζόουνς

Η Αν (Ιζαμπέλ Ιπέρ) έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση από τον πατέρα της, Ζορζ (Ζαν-Λουί Τρεντινιάν) έχοντας να διαχειριστεί τις πιθανώς καταστροφικές συνέπειες ενός εργατικού ατυχήματος σε ένα από τα εργοτάξια της επιχείρησης ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τον γάμο της με τον Λόρενς. Ο αδερφός της (Ματιέ Κασοβίτς) αναλαμβάνει την επιμέλεια της έφηβης κόρης του από τον πρώτο του γάμο μετά τη μυστηριώδη δηλητηρίαση της μητέρας της και πρώην συζύγου του. Όμως τι μυστικά κρύβει;