Το βιογραφικό δράμα, «Truman Capote» (Capote), που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του διάσημου αμερικάνου συγγραφέα, με διαρκείς ανατροπές και την αδρεναλίνη του θεατή να πιάνει κόκκινο, αλλά και ένα φλογερό εφηβικό καλοκαίρι μέσα από την ευαίσθητη ματιά του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Ads

Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Truman Capote – ΕΡΤ2, 22:00

Βιογραφικό δράμα, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Καναδά 2005.

Σκηνοθεσία: Μπένετ Μίλερ

Σενάριο: Νταν Φούτερμαν (βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Τζέραλντ Κλαρκ)

Ads

Παίζουν: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Κάθριν Κίνερ, Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ, Κρις Κούπερ, Μπρους Γκρίνγουντ, Έιμι Ράιαν, Μπομπ Μπάλαμπαν, Μαρκ Πελεγκρίνο

Το βιογραφικό δράμα, «Truman Capote» (Capote), που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του διάσημου αμερικάνου συγγραφέα, την περίοδο που έγραψε το βιβλίο του «Εν Ψυχρώ».

Τον Νοέμβριο του 1959, βρισκόμενος στο απόγειο της αναγνώρισής του, λόγω της τεράστιας επιτυχίας του τελευταίου του έργου «Πρόγευμα στο Τίφανις», ο περίφημος συγγραφέας Τρούμαν Καπότε, υποκινούμενος από τη δημοσιογραφική περιέργεια, θα ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη στο μακρινό Κάνσας, προκειμένου να διερευνήσει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το στυγνό φονικό μιας τετραμελούς φιλήσυχης οικογένειας.

Τρία χρόνια αργότερα, το αποτέλεσμα της μελέτης του στον τόπο του εγκλήματος αλλά και της προσέγγισης των δολοφόνων που το προκάλεσαν, θα αποτυπωθεί στο βιβλίο του με τον τίτλο «Εν Ψυχρώ» («In Cold Blood»), που με τη σκληρή του αφήγηση κυριολεκτικά θα σοκάρει την αμερικανική κοινή γνώμη. Συνάμα όμως, θα αλλάξει και ολόκληρο τον δικό του τρόπο σκέψης.

Η ταινία απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία.

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν για την ερμηνεία του βραβεύτηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και Screen Actors Guild Award Α΄ Ανδρικού ρόλου.

Άγρυπνος (Sleepless) – MEGA, 23:50

Σκηνοθεσία Μπάραν Μπο Οντάρ

με τους ηθοποιούς Τζέιμι Φοξ, Μισέλ Μόναγκαν, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμι Φοξ, υποδύεται τον μυστικό πράκτορα Βίνσεντ Ντόους, ο οποίος παγιδεύεται σε ένα δίκτυο διεφθαρμένων αστυνομικών και μαφιόζων που ελέγχουν τον υπόκοσμο των καζίνο στο Λας Βέγκας.

Όταν μια ληστεία κοκαΐνης πάει στραβά για αυτόν και τον συνέταιρο του, μια ομάδα δολοφονικών γκάνγκστερ απαγάγει τον έφηβο γιο του, ως πράξη εκδίκησης και εκβιασμού. Σε μία νύχτα καλείται να αντιμετωπίσει ένα δίκτυο μαφιόζων, γκάνγκστερ αλλά και διεφθαρμένων αστυνομικών για να σώσει τον γιό του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Η ταινία βρίσκεται διαρκώς στην κίνηση αφού όλα πρέπει να γίνουν εξαιρετικά σύντομα, κατά την διάρκεια μιας περιπετειώδους νύχτας με διαρκείς ανατροπές και την αδρεναλίνη του θεατή να πιάνει κόκκινο. Μια δυναμική σε όλα της αμερικανική εκδοχή της γαλλικής «Nuit blanche» (2011) που είχε σκηνοθετήσει ο Φρεντερίκ Ζαρντέν με τον Τομέρ Σισλέ, στον αντίστοιχο ρόλο του Τζέιμι Φοξ.

Καλοκαίρι με τη Μόνικα – ERTFLIX, Διαθέσιμο έως Παρ. 19.11

1953, Σουηδία, Σινεφίλ

Σκηνοθεσία Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

με τους: Χάριετ Άντερσον, Λαρς Εκμποργκ, Ντάγκμαρ Έμπσεν

Ένα φλογερό εφηβικό καλοκαίρι μέσα από την ευαίσθητη ματιά του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Στη Στοκχόλμη, ο νεαρός Χάρι γνωρίζει τη Μόνικα, μια περιπετειώδη νεαρή κοπέλα. Μετά από ένα βράδυ μαζί είναι πλέον ερωτευμένοι. Αλλά η Μόνικα ζορίζεται με την οικογενειακή της κατάσταση και κυρίως με τον αλκοολικό και βίαιο πατέρα της. Η Μόνικα το σκάει μαζί με τον Χάρι και το σκάφος του πατέρα του και περνούν ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι στο Σουηδικό αρχιπέλαγος.

Η επιστροφή τους, όμως, από αυτήν την παραδεισένια εμπειρία θα τους αφήσει με περισσότερες υποχρεώσεις παρά αναμνήσεις.