Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζουν οι αριστουργηματικές «Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή» και «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», η αρχή του καλοδουλεμένου «έπους» του «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει», μια μυθοπλασία… για τον Γκοντάρ και το δραματικό πολιτικό θρίλερ «Ο Πρόεδρος».

«Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή», Alpha, 01:15

Υπαρξιακοί και φιλοσοφικοί στοχασμοί μιας ομάδας Αμερικανών στρατιωτών, που πήραν μέρος στην αιματηρή μάχη του Γκουανταλκανάλ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ads

Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μπεν Τσάπλιν, Σον Πεν, Νικ Νόλτε, Ηλίας Κοτέας, Τζον Κιούσακ, Γούντι Χάρελσον, Τζον Σάβατζ, Λούσι Λιού

«Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», Netflix

Ένας Τεξανός εργάτης βρίσκεται στον τόπο συμπλοκής εμπόρων ναρκωτικών και αποφασίζει να κρατήσει για τον εαυτό του μια «ορφανή» βαλίτσα με 2 εκατομμύρια δολάρια. Τα ίχνη της, όμως, θα ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες της, ο τοπικός σερίφης κι ένας επαγγελματίας δολοφόνος.

Σκηνοθεσία: Τζόελ και Ίθαν Κοέν

Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Κέλι ΜακΝτόναλντ

«Γκοντάρ, Αγάπη μου», Ertflix

Όταν ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ γύριζε την «Κινέζα» του 1967, ήταν ήδη ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες της Νουβέλ Βαγκ.

Και ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι οδεύει σε ένα καλλιτεχνικό αδιέξοδο, ο κεραυνοβόλος του έρωτας με την πρωταγωνίστρια του, Αν Βιαζεμσκί, θα του δώσει νέα ζωή. Βασισμένο στα λεγόμενα της ιδίας στο ομότιτλο βιβλίο της.
Ο σκηνοθέτης του «The Artist», Michel Hazanavicius παρουσιάζει μια αιρετική ιστορία με έναν απόλυτα διασκεδαστικό τρόπο.

Σκηνοθεσία: Michel Hazanavicius

Πρωταγωνιστούν: Louis Garrel, Stacy Martin

«Ο Πρόεδρος», ΕΡΤ2, 22:00

Την ώρα που ο πρόεδρος της Αργεντινής κατευθύνεται προς τις χιλιανές Άνδεις, όπου μια σημαντικότατη συνάντηση των ηγετών της Λατινικής Αμερικής ξεκινά και οι πολιτικές πιέσεις από κάθε πλευρά εντείνονται επικίνδυνα, ένα σκάνδαλο το οποίο αφορά την προσωπική του ζωή είναι έτοιμο να ξεσπάσει.

Βραδύκαυστο και ατμοσφαιρικό δραματικό θρίλερ πάνω στη διαχείριση της εξουσίας, το οποίο συνδέει τολμηρά πολιτική και ψυχανάλυση, από τον βραβευμένο σκηνοθέτη της «Paulina».

Σκηνοθεσία: Σαντιάγο Μίτρε

Παίζουν: Ρικάρντο Νταρίν, Ντολόρες Φόνζι, Αλφρέδο Κάστρο

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει»,  Star, 00:45

Ο αστυνομικός Τζον ΜακΚλέιν από τη Νέα Υόρκη επισκέπτεται στο Λος Άντζελες τη γυναίκα του, με την οποία βρίσκονται σε διάσταση. Κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου πάρτι στην πολυεθνική εταιρεία όπου εργάζεται εκείνη, μια συμμορία ληστών εισβάλλει στο κτίριο και την πιάνει όμηρο. Για κακή τους τύχη ο Τζον ΜακΚλέιν βρίσκεται στο κτίριο.

Ένας νέος κινηματογραφικός action ήρωας με σαρδόνιο ύφος και ένα δημοφιλέστατο χολιγουντιανό franchise γεννιούνται σε αυτή την ταινία που συνδυάζει καταιγιστική, βίαιη δράση βιρτουόζικα σκηνοθετημένη, χιούμορ και καλοφτιαγμένους χαρακτήρες γύρω από τον Τζον ΜακΚλέιν. Τέσσερις υποψηφιότητες για τεχνικά Όσκαρ.

Σκηνοθεσία: Τζον Μακ Τίρναν

Παίζουν: Άντι Γκαρσία, Μπρους Γουίλις