Οι ταινίες της εβδομάδας περιλαμβάνουν την πολύπαθη πρεμιέρα της νέας ταινίας James Bond που κλείνει και τον κύκλο του Daniel Craig ως 007, το Ισραηλινό δράμα «Εγκλωβισμένος», την ελληνική μαύρη κωμωδία «Δεν ακούμε τα τραγούδια» και το γαλλογερμανικό δράμα «Η Ακρόαση».

Ads

No Time to Die του Κάρι Φουκουνάγκα
Ο Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση, και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στην Τζαμάικα. Η γαλήνη του θα διακοπεί, όταν ο παλιός του φίλος Φίλιξ Λέιτερ της ΣΙΑ εμφανίζεται ζητώντας τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα που τον έχουν απαγάγει αποδεικνύεται πιο περίπλοκη απ’ ό,τι αναμενόταν, οδηγώντας τον Μποντ στα χνάρια ενός μυστηριώδους κακοποιού, ο οποίος κατέχει μια επικίνδυνη νέα τεχνολογία.

Εγκλωβισμένος του Γιάρον Σάνι
Ο Ρασί υπηρετεί στην αστυνομία εδώ και 16 χρόνια. Πριν από δύο χρόνια, παντρεύτηκε την Αβιγκέλ, μια διαζευγμένη μητέρα με μια νεαρή κόρη. Ο σκληρός όμως χαρακτήρας του Ρασί συγκρούεται με την προκλητική φύση της κόρη του. Αυτό, μαζί με τη συνεχή έκθεση στη βία στη δουλειά του, δεν μπορούν να επισκιάσουν την ελπίδα του να γίνει πατέρας σε ένα νέο παιδί. Ο κόσμος του κλονίζεται όταν δύο νεαρά αγόρια, ύποπτα για πώληση ναρκωτικών σε ένα τοπικό σχολείο, τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Ρασί μπαίνει σε διαθεσιμότητα μέχρι να αποδειχθεί αθώος. Καθώς περνάει ο καιρός, ωθείται στα άκρα και εξωτερικεύει πλευρές της προσωπικότητάς του που μέχρι τώρα ήταν κρυμμένες.

Δεν Ακούμε τα Τραγούδια του Τάκη Παπαναστασίου
Ο Νίκος και η Νόρα προσκαλούν στο σπίτι τους τον Άγγελο για να περάσει τη νύχτα μαζί τους, έναντι αμοιβής. Η συνάντησή τους θα ξεκινήσει γεμάτη παιχνιδιάρικες εκπλήξεις, θα εξελιχθεί όμως εντελώς απρόοπτα και για τους τρεις τους.

Η Ακρόαση του Ίνα Βάισε
Η Άννα Μπρόνσκι είναι δασκάλα βιολιού σε ένα μουσικό γυμνάσιο. Παρά την αντίθεση όλων των άλλων δασκάλων, η Άννα αναλαμβάνει την εισαγωγή ενός μαθητή, του Αλέξανδρου Παρασκευά, στον οποίο κι εντοπίζει ένα αξιοσημείωτο ταλέντο. Αποφασισμένη να τον προετοιμάσει για την ενδιάμεση εξέταση, παραμελεί την οικογένειά της, τον γιο της, Γιόνας, τον οποίο και φέρνει σε ανταγωνισμό με τον νέο της μαθητή, και τον σύζυγό της, Φιλίπ. Ο συνάδελφός της, Κρίστιαν, με τον οποίο έχει σχέση, την πείθει να συμμετάσχει σε ένα κουιντέτο. Όταν αποτυγχάνει κατά τη διάρκεια της κοινής τους συναυλίας, η πίεση αυξάνεται και εστιάζει πλέον όλη της την προσοχή στον μαθητή της, Αλέξανδρο. Την ημέρα των εξετάσεων τα γεγονότα παίρνουν μια τραγική τροπή…