Αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες πέντε ταινίες, με τις δυο παραγωγές από τη Λατινική Αμερική να ξεχωρίζουν και να συγκεντρώνουν την προσοχή και το ενδιαφέρον των σινεφίλ. Το Νo και το Μετά τη Λουτσία διακρίθηκαν στις Κάννες, αγαπήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τώρα δοκιμάζονται στο ευρύ κοινό. Δεν λείπει φυσικά και η «οσκαρική» ταινία, με τον Οδηγό Αισιοδοξίας να αποτελεί την έκπληξη των φετινών βραβείων και συνάμα το πιο feelgood ερωτικό εγχειρίδιο αντιμετώπισης κάθε είδους απογοήτευσης και μιζέριας που μας καταβάλλουν. Του Νέστορα Πουλάκου. 

Ads

 
Σε αυτή την εβδομάδα που «ανοίγει» από σήμερα κυριαρχεί και το αναδρομικό αφιέρωμα στη φιλμογραφία του Κώστα Γαβρά, που διεξάγεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
 
Ταινία της εβδομάδας είναι το “Νo” ******* (7/10) του Πάμπλο Λορέν, που κλείνει την τριλογία του για τη δικτατορία του Πινοσέτ, μια από τις πιο σκληρές χούντες παγκοσμίως στον 20ο αιώνα. Ωριμότερος από ποτέ ο Χιλιανός σκηνοθέτης, μας δίνει το πιο ολοκληρωμένο και άρτιο έργο του μέχρι σήμερα.

 

Συγκλονιστική είναι και η άκρως ρεαλιστική “Μετά τη Λουτσία” ******* (7/10) του Μεξικανού Μισέλ Φράνκο, που ξεχώρισε στο περυσινό Φεστιβάλ Καννών. Ωμότητα και βιαιότητα σε ένα διαρκώς κλιμακούμενο παιχνίδι ψυχολογικού και σωματικού bullying.

 

Η μεγάλη έκπληξη των φετινών οσκαρικών υποψηφιοτήτων ακούει στον τίτλο “Οδηγός Αισιοδοξίας” ****** (6/10), ένας… οδηγός αντιμετώπισης όλων των κακών που μας συμβαίνουν, με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζένιφερ Λόρενς.

 

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις αλά “Επικίνδυνες Αποστολές” για τον Τομ Κρουζ στην σκοτεινή, ηρωική ταινία δράσης “Jack Reacher” ***** (5/10) που όλο και κάπου έχουμε ξαναδεί αλλά και που όλο μας αρέσει.

 

Άνευ κριτικής σας παρουσιάζουμε τη ρομαντική κομεντί “Αγάπησα ένα ζόμπι”.

Πηγή: SevenArt.gr