Η εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες σηματοδοτείται από την νέα ταινία του Κλίντ Ίστγουντ, Cry Macho, την οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, ενώ επιστρέφει και στον ρόλο ενός σύγχρονου, πλέον, καουμπόι και όλα αυτά σε ηλικία 91 ετών (!).

Ads

Παράλληλα, βγαίνει στις αίθουσες το ντοκιμαντέρ «Βασιλιάς Όττο», ένα ντοκιμαντέρ με μεγάλη σημασία για τους φίλους του ποδοσφαίρου στην χώρα μας και όχι μόνο, καθώς παρουσιάζει το «θαύμα» του Euro 2004 από την ματιά του Όττο Ρεχάγκελ.

Επίσης, στις αίθουσες βγαίνει η γαλλική κομεντί «Αντίο Ηλίθιοι» και το Γερμανό – Ρωσικής συμπαραγωγής δράμα, «Μαθήματα Περσικών».

Cry Macho , Δράμα

Υπόθεση: Πρώην σταρ του ροντέο και νυν ξεπεσμένος εκτροφέας αλόγων, ο Μάικ Μάιλο αναλαμβάνει να φέρει από το Μεξικό πίσω στο Τέξας τον 13χρονο γιο του πρώην αφεντικού του. Όταν τον εντοπίσει, οι μπράβοι της μητέρας του θα του κάνουν σαφή την άρνησή της να τον παραδώσει.

Ads

Σκηνοθεσία: Κλίντ Ίστγουντ
Σενάριο: Νίκ Σένκ, Ρίτσαρντ Νάς
Ηθοποιοί:Κλιντ ‘Ιστγουντ, Εντουάρντο Μινέτ, Ντουάιτ Γιόακαμ, Νατάλια Τράβεν, Φερνάντα Ουρεγιόλα

Βασιλιάς Όττο, Ντοκιμαντέρ

Υπόθεση: Η πορεία της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου προς την κατάκτηση του Euro 2004 υπό την καθοδήγηση του Γερμανού προπονητή Ότο Ρεχάγκελ.
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Αντίο Ηλίθιοι, Κομεντί

Υπόθεση: Μια κομμώτρια η οποία μαθαίνει πως έχει λίγους μήνες ζωής επιστρατεύει κάθε θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο για να βρει το παιδί της, το οποίο εγκατέλειψε νεογέννητο πριν από 30 χρόνια. Ένας καταζητούμενος δημόσιος υπάλληλος κι ένας τυφλός αρχειοθέτης σπεύδουν προς βοήθειά της.

Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Ντιποντέλ
Σενάριο: Αλμπέρ Ντιποντέλ, Μαρσιά Ρομανό, Ξαβιέ Νίμο
Ηθοποιοί: Βιρζινί Εφιρά, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ, Ζακί Μπερογέ

Μαθήματα Περσικών, Δράμα

Υπόθεση: Στη Γαλλία του 1942 ο Ζιλ συλλαμβάνεται μαζί με άλλους Εβραίους και οδηγείται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Καταφέρνει να αποφύγει την εκτέλεση πείθοντας τους φύλακες ότι είναι Πέρσης, έτσι, όμως, αναλαμβάνει να διδάξει φαρσί στο διοικητή του στρατοπέδου, ο οποίος ονειρεύεται να εγκατασταθεί στο Ιράν όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Σκηνοθεσία: Βαντίμ Πέρελμαν
Σενάριο: Ιλία Ζοφίν, Βόλφγκανκ Κόλασε
Ηθοποιοί: Λαρς Έιντινγκερ, Ναουέλ Πέρεζ Μπισκαγιάρτ, Γιόνας Νάι