Μετά την κλασική κωμωδία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», άλλη μία αγαπημένη ελληνική ταινία γίνεται έγχρωμη.

Ο λόγος για τον δημοφιλέστατο «Μπακαλόγατο», σε σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο, η οποία απέκτησε χρώμα 54 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη της προβολή.

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 στις 18 Μαρτίου και οι φανατικοί του αξεπέραστου Ζήκου περιμένουν με ανυπομονησία.

Σημειώνεται ότι, ο τίτλος της ταινίας, το σενάριο της οποίας βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου δεν είναι ούτε «Ζήκος», ούτε «Ο Μπακαλόγατος», αλλά «Της Κακομοίρας».

Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Ο Παντελής αν και προχωρημένης ηλικίας θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Ο Παντελής με τον πατέρα της Λίτσας αποφασίζουν να ανακοινώσουν στη Λίτσα την ημέρα των γενεθλίων της ότι ο Παντελής και εκείνη θα αρραβωνιαστούν. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει τρομάζει μόνο με την ιδέα γι' αυτό προσπαθεί να το αποφύγει.

Το θέμα δεν είναι βεβαίως, το στόρι, αλλά οι ανεπανάληπτες ερμηνείες όλων, πρωταγωνιστών και δευταραγωνιστών, που έκανε την ταινία κλασική.