Η πρώτη ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ, μετά την εποχή του «Δόγματος 95», τοποθετείται σ’ ένα εσχατολογικό φόντο, ενός κόσμου που καταρρέει ως απόρροια της ανεξέλεγκτης βούλησης του ανθρώπου να επιβληθεί πάνω στην φύση. Εξαιρετικοί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Χοακίν Φίνιξ και η Κλερ Ντέϊνς. Προβάλλεται την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Ταινιόραμα 2018, δίνοντας μας την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε την ταινία επί της μεγάλης οθόνης.

Ads

Όλα για την Aγάπη / It’s All About Love
Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ
Σενάριο: Mogens Rukov, Thomas Vinterberg
Πρωταγωνιστούν: Γιοακίν Φοίνιξ, Κλερ Ντέινς, Ντάγκλας Χένσολ, Σον Πεν, Αλαν Αρμστρονγκ, Μαργκό Μάρτιντεϊλ
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία – Γαλλία – Καναδάς – Ισπανία – Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 2003
Διάρκεια: 104 λεπτά
Φορμά: Έγχρωμη
Την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 20:00, στο Ταινιοράμα 2018, στον Κινηματογράφο Άστυ

image

Ο Τζον και η Έλενα ζούνε στην Νέα Υόρκη του 2021. Καθώς ο κόσμος γύρω τους καταστρέφεται από ακραίες κλιματικές αλλαγές, αποφασίζουν να σώσουν την σχέση τους, λίγο πριν υπογράψουν τα χαρτιά του διαζυγίου τους. Μια επικίνδυνη πλεκτάνη που έχει στηθεί από την εταιρεία που εργάζεται η Έλενα, όμως, θα τους τοποθετήσει στο κέντρο ενός κυνηγητού με ολέθριες συνέπειες.

Ads

image

Σουρεαλιστικές εικόνες κλιματικής καταστροφής, διαδέχονται το οικογενειακό δράμα των δύο ηρώων, δημιουργώντας μια διαρκή αίσθηση παραλόγου. Ο Δανός δημιουργός αφηγείται την ιστορία των δύο εραστών μέσα στο πλαίσιο αυτού του κόσμου, δανειζόμενος στοιχεία από τον κινηματογράφο της επιστημονικής φαντασίας και του θρίλερ, για να αποτυπώσει την απλή παραδοξότητα του έρωτα.

Το φιλμ «Όλα για την Aγάπη», διακατέχεται από τις αξιόλογες ερμηνείες των βασικών ηθοποιών, Χοακίν Φίνιξ και Κλερ Ντέϊνς, στους κεντρικούς ρόλους των άδοξων εραστών, ενώ η μαγική φωτογράφηση της Νέας Υόρκης μοιάζει να έρχεται ταυτόχρονα τόσο από το παρελθόν, όσο και από το μέλλον.

image

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ – ένας από τους ιδρυτές του επαναστατικού αβάν-γκαρντ κινηματογραφικού κινήματος Dogme 95 – βραβεύτηκε με το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών για την εκρηκτική του «Οικογενειακή Γιορτή», ενώ το 2012 είδε την ταινία του «Το Κυνήγι» (The Hunt) να κερδίζει μία Υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει να περπατώ σε λεπτό πάγο στις ταινίες μου, μου αρέσει να εξερευνώ νέα εδάφη…»

image

Διαβάστε επίσης:

Ταινιοράμα 2018

Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά και εκείνες που έφτασαν στα Όσκαρ, καθώς και οι κλασικές που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος. Επτά εβδομάδες προβολών, 49 κινηματογραφικές ημέρες, γεμάτες με 143 αξιόλογες ταινίες. Από την Πέμπτη 17 Μαίου, μέχρι και την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στον Κινηματογράφο Άστυ. Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr παρακολουθούμε και φέτος καρέ καρέ την αγαπημένη διοργάνωση, παρουσιάζοντας αναλυτικά, κάθε εβδομάδα, το πρόγραμμα προβολών, καθώς και τις προτάσεις μας.

image

Πληροφορίες:
7 εβδομάδες – 49 κινηματογραφικές ημέρες – 143 ταινίες συνολικά – 3 διαφορετικές προβολές καθημερινά με 1 εισιτήριο των 5 ευρώ, είναι το «τετράπτυχο» του φετινού Ταινιοράματος. Στον Κινηματογράφο Άστυ (Κοραή 4, Αθήνα – Μετρό Πανεπιστημίου), από την Πέμπτη 17 Μαΐου, μέχρι και την Τετάρτη 4 Ιουλίου

Για το αναλυτικό πρόγραμμα ανατρέξτε στον σύνδεσμο: Tαινιόραμα 2018