Ένα από τα κορυφαία Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου, το Raindance Film Festival, συμπληρώνει φέτος τα 21 χρόνια ζωής του και όπως ανακοίνωσε, ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, θα συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Ο Τζούλιαν Ασάνζ που εδώ και καιρό βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού, στο Λονδίνο, πρόκειται να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του ανεξάρτητου κινηματογραφικού φεστιβάλ Ρέιντανς – Raindance Film Festival – ένα από τα κορυφαία Φεστιβάλ του είδους του.

image
 
Βέβαια και καθώς ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τη λονδρέζικη πρεσβεία του Ισημερινού, που του παραχώρησε άσυλο, ώστε να μην εκδοθεί στη χώρα του, τη Σουηδία, θα πρέπει να δει σε dvd όλες τις ταινίες που διαγωνίζονται στο Ρέιντανς ως μέλος της κριτικής επιτροπής.

Να σημειώσουμε ότι η κριτική επιτροπή φέτος αποτελείται επίσης από τον ηθοποιό Τζέισον Φλέμινγκ (Lock, Stock and Two Smoking Barrels 1998), τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ρόμπερτ Ράνκιν, καθώς και την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Portished, Μπεθ Γκίμπσον.

image
 
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 06 Οκτωβρίου και ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν στο Ρέιντανς είναι και το ντοκιμαντέρ «Mediastan» στο οποίο ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι παραγωγός.
 
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στο 21ο Raindance Film Festival, θα υπάρχει και ελληνική συμμετοχή καθώς θα προβληθεί η πρώτη μεγάλου μήκους του Γιάννη Σακαρίδη «Wild Duck», έχοντας μόλις κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 38ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.