Ο αμερικανός πρώην ηθοποιός Τζον Γκάβιν, ο οποίος είχε παίξει στην ταινία «Ψυχώ» του Άλφρεντ Χίτσκοκ πριν γίνει πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Μεξικό, πέθανε στην Καλιφόρνια σε ηλικία 86 ετών, έγινε γνωστό από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

Ο Τζον Γκάβιν άφησε την τελευταία του πνοή στην κατοικία του στο Μπέβερλι Χιλς, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, που επικαλούνται τον Μπραντ Μπάρτον Μος, τον καλλιτεχνικό πράκτορα της συζύγου του, της ηθοποιού Κόνστανς Τάουερς. Η πηγή αυτή δεν έκανε γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση και ύψος 1,93 μ., έγινε γνωστός με τον κύριο ρόλο στην ταινία για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο «Το τελευταίο αίμα του πολέμου» (1958) σε σκηνοθέσία Ντάγκλας Σερκ.

Την επόμενη χρονιά συμπρωταγωνίστησε με την Λάνα Τάρνερ στην ταινία «Αυτή είναι η ζωή μου» του ίδιου σκηνοθέτη, πριν παίξει στο «Ψυχώ» δίπλα στον Άντονι Πέρκινς (1960) και στον «Σπάρτακο» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (1961) δίπλα στον Κερκ Ντάγκλας.

Ads

Αν και είχε συμμετάσχει σε πολλά αριστουργήματα του κινηματογράφου, η καριέρα του ανθρώπου που είχε βολιδοσκοπηθεί δύο φορές για να ενσαρκώσει τον Τζέιμς Μποντ ουδέποτε απογειώθηκε.

Όμως ο Τζον Γκάβιν, ο οποίος έχαιρε εκτίμησης στον μικρόκοσμο του Χόλιγουντ, είχε εκλεγεί το 1971 πρόεδρος του συνδικάτου των αμερικανών ηθοποιών.