Το διαχρονικό φιλμ «Η Παράσταση Αρχίζει» (All that Jazz – 1979) του Μπομπ Φόσι, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Ρόι Σάιντερ, στον ρόλο του σκηνοθέτη Τζο Γκίντεον, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην πρώτη ανοιχτή προβολή του καλοκαιριού. Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλακόστρωτο του Λιμανιού Θεσσαλονίκης.

Ads

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης #summertiff

image

Μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της Θεσσαλονίκης, παρέα με μία από τις σημαντικότερες ταινίες στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου. Το φιλμ «Η Παράσταση Αρχίζει» (All that Jazz – 1979) του Μπομπ Φόσι, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην πρώτη προβλήτα του Λιμανιού, εκεί όπου πέρυσι συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2.500 θεατές για να παρακολουθήσουν το νουάρ φιλμ «Τσάιναταουν» (Chinatown – 1974) του Ρομάν Πολάνσκι.

Ads

image

Η ταινία θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την Δευτέρα 10 Ιουλίου στο πλακόστρωτο του Λιμανιού, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο. Το φιλμ «Η Παράσταση Αρχίζει» είναι σε μεγάλο βαθμό η αυτοβιογραφική ταινία του σεναριογράφου, σκηνοθέτη και χορογράφου, Μπόμπ Φόσι. Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:
Τζακ Νίκολσον και Φέι Ντάναγουεϊ στην «Τσάιναταουν» του Πολάνσκι

Η Παράσταση Αρχίζει / All That Jazz
Σκηνοθεσία: Μπομπ Φος / Bob Fosse
Σενάριο: Robert Alan Aurthur, Bob Fosse
Πρωταγωνιστούν: Ρόι Σάιντερ, Τζέσικα Λανγκ, Ανν Ράινκινγκ
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 1979
Διάρκεια: 123 λεπτά
Ώρα προσέλευσης: 21:00 – ώρα έναρξης προβολής: 21:30

image

Ενώ ετοιμάζει ένα καινούριο μιούζικαλ, ο σκηνοθέτης Τζον Γκίντεον (Ρόι Σάιντερ – Roy Scheider), παθαίνει καρδιακή προσβολή και το γεγονός αυτό γίνεται αιτία για να κάνει έναν απολογισμό της καλλιτεχνικής και προσωπικής ζωής του.

image

Το φιλμ του Μπομπ Φος θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα μιούζικαλ στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου και η δική του εκδοχή στο θρυλικό «8½» του Φεντερίκο Φελίνι.

image

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ταινία ήταν υποψήφια για εννέα Όσκαρ, από τα οποία απέσπασε τέσσερα χρυσά αγαλματίδια στις κατηγορίες: Best Art Direction-Set Decoration, Best Costume Design, Best Film Editing και Best Music – Original Song Score and Its Adaptation or Best Adaptation Score. Ενώ τιμήθηκε και με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών.