Η ταινία «Στα Δάση της Σιβηρίας» (Dans les forêts de Sibérie / In the Forests of Siberia – 2016) είναι βασισμένη στο αυτογραφικό βιβλίο του Σιλβέν Τεσόν. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας και ειδικότερα του «nature writing», που δεν επισκέπτονται απλώς κάποια μέρη, αλλά ζουν στη φύση προτού γράψουν γι’ αυτήν. Πρεμιέρα στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, παρουσία του σκηνοθέτη Σαφί Νεμπού και του πρωταγωνιστή Ραφαέλ Περσονάζ, την Τρίτη 28 Μαρτίου, στον Κινηματογράφο Δαναός στην Αθήνα, ενώ την ίδια ημέρα θα προβληθεί και στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Στα Δάση της Σιβηρίας / Dans les forêts de Sibérie / In the Forests of Siberia
Σκηνοθεσία: Σαφί Νεμπού / Safy Nebbou
Σενάριο: Safy Nebbou, David Oelhoffen, Sylvain Tesson
Ηθοποιοί: Ραφαέλ Περσονάζ / Raphaël Personnaz, Γιεβγκένι Σιντίκιν / Evgueni Sidikhine
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2016
Διάρκεια: 105 Λεπτά
Ενότητα: Διαγωνιστικό Τμήμα
Τρίτη 28 Μαρτίου στις 20:00, στον Κινηματογράφο Δαναός 1 (Αθήνα)
Τρίτη 28 Μαρτίου στις 22:00, στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας (Θεσσαλονίκη)

image

Ο Τέντι (Ραφαέλ Περσονά) έχει κουραστεί από τη βοή του σύγχρονου κόσμου. Για να εκπληρώσει την ανάγκη του για ελευθερία, αποφασίζει να απαρνηθεί τις πολυτέλειες μίας εύρωστης ζωής στο Παρίσι. Εγκαταλείπει την υψηλή θέση υπευθύνου νέων μέσων επικοινωνίας σε μεγάλη εταιρία, κλείνει μια για πάντα το κινητό του και ταξιδεύει ως τον παγετό της Σιβηρίας, επιλέγοντας τη ζωή σε μία καλύβα, με τα απολύτως απαραίτητα.

Ads

image

Σιγά σιγά αντιλαμβάνεται ότι η ζωή σε ένα τέτοιο μέρος δεν έχει μόνο την ηρεμία που είχε φανταστεί. Ο κίνδυνος καραδοκεί ακόμη και στο πιο φωτεινό τοπίο. Το βράδυ που χάνεται στη χιονοθύελλα θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο αν δεν ήταν εκεί ο Αλεξέι (Γιεβγκένι Σιντίκιν), ένας Ρώσος καταζητούμενος που ζει κρυμμένος στα δάση της Σιβηρίας για χρόνια. Ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς άνδρες αναπτύσσεται μία φιλία που είναι συγχρόνως τόσο αναπάντεχη όσο και απαραίτητη και για τους δύο.

image

Η ταινία «Στα Δάση της Σιβηρίας» (Dans les forêts de Sibérie / In the Forests of Siberia – 2016), είναι ένα ταξίδι πέρα από τα όρια του κόσμου. Σε σκηνοθεσία του Σαφί Νεμπού και με πρωταγωνιστή τον αξιόλογο Γάλλο ηθοποιό, Ραφαέλ Περσονάζ (Υπόθεση Άγνωστο DNA). Η πρεμιέρα του φιλμ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ενώ θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, από την Πέμπτη 13 Απριλίου, σε διανομή της Danaos Films.

18o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

image

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Μέσα στα 18 χρόνια που έχουν περάσει, ο γαλλόφωνος κινηματογράφος κέρδισε το αθηναϊκό κοινό και κατοχύρωσε επάξια τη θέση του. Το Φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε μία από της σημαντικότερες διοργανώσεις της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά στην αγορά και διανομή των ταινιών γαλλόφωνης παραγωγής, στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Επτά ημέρες, δύο πόλεις, τέσσερις αίθουσες και σαράντα τέσσερα φιλμ, απαρτίζουν το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο επιστρέφει συνεπές στο σινεφίλ ραντεβού του με το κοινό. Για πρώτη φορά φέτος διεξάγεται τις ίδιες ημερομηνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για μία εβδομάδα παράλληλης προβολής ταινιών στην μεγάλη οθόνη και στις Αίθουσες:

  • Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Auditorium Theo Angelopoulos)
  • Δαναός
  • Άστορ
  • Παύλος Ζάννας (Θεσσαλονίκη)

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γαλλίας, του Βελγίου, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Τυνησίας, στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί, από την Πέμπτη 23 μέχρι και την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών: 5 €
Γενική είσοδος στους κινηματογράφους Δαναός & Άστορ:6 €
Η είσοδος στην πρεμιέρα και τη λήξη θα γίνει μόνο με την ειδική πρόσκληση

Διαβάστε επίσης:
Αφιέρωμα στο 18o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
10 προτάσεις για το 18o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Το Tvxs.gr και φέτος δίνει το παρών σ’ ένα ιδιαίτερα αξιόλογο φεστιβάλ, μεταφέροντας αναλυτικά τις εντυπώσεις μας από τη διοργάνωση καθώς και τις προτάσεις μας για τις προβολές του. Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου σε .pdf