Για έβδομη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, καθώς με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κλασσικές και αγαπημένες ταινίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Το 7ο Athens Open Air Film Festival φιλοδοξεί και φέτος το καλοκαίρι να μας κρατήσει όμορφη παρέα έως και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα Θερινά Σινεμά. Την Πέμπτη 20 Ιουλίου στο Λυκαβηττό, προβάλλεται η cult ταινία του Τζορτζ Μίλερ, «Mad Max 2: Εκδικητής Πέρα Από το Νόμο», με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον.

Ads

7ο Athens Open Air Film Festival

image

Το Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011, διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο – πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α – αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

Ads

Το αγαπημένο καλοκαιρινό σινεφίλ ραντεβού, επιστρέφει για 7η χρονιά, με περισσότερες από 20 προβολές. Η αρχή έγινε την Τρίτη 13 Ιουνίου, με το φιλμ «Η Παρέα των Λύκων» του Νιλ Τζόρνταν. Ενώ την Πέμπτη 20 Ιουλίου προβάλλεται η cult ταινία του Τζορτζ Μίλερ, «Mad Max 2: Εκδικητής Πέρα Από το Νόμο», με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον. Στον Λυκαβηττό στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε επίσης:
Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει με αφιέρωμα στον γοτθικό τρόμο

Mad Max 2: Εκδικητής Πέρα Από το Νόμο / Mad Max 2: The Road Warrior
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ / George Miller
Σενάριο: Terry Hayes, George Miller, Brian Hannant
Πρωταγωνιστούν: Μελ Γκίμπσον, Μπρουκς Σπενς, Βέρντον Γουέλς
Έτος Παραγωγής: 1981
Χώρα Παραγωγής: Αυστραλία
Διάρκεια: 94 λεπτά
Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 21:30, στον Λυκαβηττό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Θα ακολουθήσει πάρτι με dj set από τους Ιωσηφίνα Γκιόκα και Γιώργο Καρατζογιάννη του Best 92,6

image

Ο Μαξ έρχεται και πάλι σε σύγκρουση μέχρι θανάτου με μια ομάδα κακοποιών όταν οι τελευταίοι φτάνουν στην περιοχή του σε αναζήτηση πετρελαίου. Πρόκειται για τη δεύτερη και ίσως καλύτερη ταινία του Αυστραλού, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη, Τζορτζ Μίλερ.

Πλέον το περιπετειώδες μελλοντολογικό franchise, απομακρύνεται από τη θεματολογία του αστυνομικού θρίλερ και γίνεται περισσότερο ένα έργο ηρωικής φαντασίας. Οι διαμάχες θυμίζουν ρωμαϊκή αρένα, η βία είναι στιλιζαρισμένη ενώ το χιούμορ μάς υπενθυμίζει ότι βρισκόμαστε σ’ ένα κόμικ σύμπαν.

image

Το 1979 κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία της σειράς, «Mad Max: Ο Εκδικητής της Νύχτας» με τους Mel Gibson, Joanne Samuel και τον Hugh Keays-Byrne, ο οποίος επιστρέφει και στην τέταρτη ταινία του σχετικού franchise. Το 1981, ακολούθησε το «Mad Max: Εκδικητής Πέρα απ’ τον Νόμο», με τους: Mel Gibson, Bruce Spence, Michael Preston.

image

Η τριλογία ολοκληρώθηκε το 1985, με το φιλμ, «Mad Max: Απόδραση από το Βασίλειο του Κεραυνού» και πρωταγωνιστές τους: Mel Gibson, Tina Turner, Bruce Spence, με το τραγούδι της ταινίας “We Don’t Need Another Hero” των Terry Britten και Graham Lyle, ερμηνευμένο μοναδικά από την Tina Turner, να κερδίζει μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

image

Τριάντα χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ, δημιουργός του μετά-αποκαλυπτικού genre και ιθύνων νου του θρυλικού franchise «Mad Max», επέστρεψε στον κόσμο του Πολεμιστή του Δρόμου, Μαξ Ροκατάνσκι, με το «Mad Max: Fury Road», για την μεγάλη επιστροφή, το οποίο προβλήθηκε το 2015 στο 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

image

Διαβάστε επίσης:
Mad Max: Η επιστροφή μίας cult κοσμογονίας

Με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, το 7ο Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες, ταράτσες, παραλίες και σε μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας.

image