Η νέα ταινία του Λαρς φον Τρίερ, έχει τον τίτλο «The House That Jack Built» και παρακολουθεί έναν κατά συρροή δολοφόνο, στην Αμερική τη δεκαετία του εβδομήντα. Πρωταγωνιστής είναι ο Ματ Ντίλον και σύμφωνα με τον κορυφαίο Δανό σκηνοθέτη, πηγή έμπνευσης αποτελεί ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλτ Τραμπ.

Ads

Δεινός κινηματογραφιστής, αλλά και αιρετικός, ο Δανός δημιουργός Λαρς φον Τρίερ, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

«Είναι πολύ πιο σημαντικό να εφευρίσκουμε τρόπους ώστε να εξερευνούμε ολοένα και περισσότερες δυνατότητες που προσφέρει ο κινηματογράφος ως τέχνη, αντί να σκαρφιζόμαστε ανόητους τρόπους για να φέρουμε τον κόσμο πάση θυσία στο σινεμά…» – Λαρς Φον Τρίερ

image

Ads

Ο Λαρς Φον Τρίερ, είναι αναμφισβήτητα ένας εκ των κορυφαίων σκηνοθετών παγκοσμίως. Τέσσερα χρόνια μετά το «Nymphomaniac» (2013), το οποίο παρουσιάστηκε σε δύο μέρη – «Nymphomaniac: Volume 1» και «Nymphomaniac: Volume 2» – ο Τρίερ επιστρέφει δυναμικά.

image

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά με τη νέα του δημιουργία (και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian) ο Λαρς φον Τρίερ δήλωσε: «To «The House That Jack Built» στηρίζει την άποψη ότι η ζωή είναι κακή και άψυχη, γεγονός που επιβεβαιώνεται δυστυχώς από την πρόσφατη άνοδο του Homo trumpus – του βασιλιά των ποντικιών».

image

Διαβάστε επίσης:

Η νέα ταινία του ιδιοφυούς Δανού καλλιτέχνη, έχει τον τίτλο «The House That Jack Built» και μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι θα πρωταγωνιστούν: ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός, Ματ Ντίλον (υποψήφιος για Όσκαρ το 2004 με την ταινία «Crash»), η Sofie Gråbøl από τη Δανία (γνωστή κυρίως μέσα από αξιόλογες τηλεοπτικές σειρές όπως το «The Killing / Sarah Lund» 2007 – 2012), η ανερχόμενη Αμερικανίδα ηθοποιός Riley Keough (Mad Max: Fury Road – 2015, American Honey – 2016) αλλά και ο θρυλικός Ελβετός ηθοποιός Μπρούνο Γκανζ (πρωταγωνιστής σε αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης, όπως «Τα Φτερά του Έρωτα» του Βιμ Βέντερς του 1987, αλλά και το «Νοσφεράτου» του Βέρνερ Χέρτζογκ, γυρισμένο το 1979).

image

Στο «The House That Jack Built» o Τρίερ αφηγείται την ιστορία του Τζακ, ενός κατά συρροήν δολοφόνου, με φόντο τους φόνους που διαπράττει σε διάστημα δώδεκα ετών. Στα μάτια του Τζακ κάθε φόνος του είναι και ένα έργο τέχνης.

Διαβάστε επίσης:

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018 ενώ τη διανομή της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έχει αναλάβει η εταιρεία Seven Films.