Καθώς πλέον μετράμε αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση της Μεγάλης Βρετανίας στη σκιά του Brexit, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, το BuzzFeed News, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο πολυβραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης, Κεν Λόουτς, ετοιμάζει ταινία για τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το μεσημέρι της 18ης Απριλίου, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωνε αιφνιδιαστικά - σε χρονικό διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο αφότου αντικατέστησε τον Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία μετά την ήττα του τελευταίου στο δημοψήφισμα για το Brexit - τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουνίου.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ανακοίνωνε με τη σειρά του ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, παρά την δυσχερή θέση του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις.

Έναν μήνα σχεδόν μετά και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BuzzFeed News, Jim Waterson, ο Κεν Λόουτς ετοιμάζει ταινία για τον ηγέτη των Εργατικών, καθώς όπως αναφέρει σχετικά ο κορυφαίος Βρετανός σκηνοθέτης: «Θέλω να δείξω πως είναι στην πραγματικότητα».

Ο Λόουτς - ο οποίος πέρσι έγραψε κινηματογραφική ιστορία, κερδίζοντας για δεύτερη φορά στην πλούσια καριέρα του, τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, με το εξαιρετικό του φιλμ: «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» (I, Daniel Blake - 2016) - θεωρεί ότι τα Βρετανικά ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα το BBC και το ITV, είναι αρνητικά προκατειλημμένα απέναντι στον Κόρμπιν και δεν δείχνουν την καθημερινή επικοινωνία που έχει με τους ανθρώπους:

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εχθρικά προς αυτόν, μ' έναν τρόπο που είναι αρκετά διαφορετικός από κάθε άλλο υποψήφιο πολιτικό ηγέτη. Έτσι προσπαθούμε να καταγράψουμε στην κάμερα, ότι στην πραγματικότητα είναι ένα ανθρώπινο ον...»

Αν και ακόμα δεν έχει οριστεί το ακριβές φορμάτ του φιλμ, ούτε ο τόπος και ο χρόνος προβολής του, είναι γεγονός ότι ο Κεν Λόουτς και το συνεργείο του έχουν ήδη ξεκινήσει γυρίσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επίσκεψη του Τζέρεμι Κόρμπιν στην πόλη Worcester και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο της περιοχής, με τον Βρετανό σκηνοθέτη να ακολουθεί τον ηγέτη των Εργατικών και να συνομιλεί κατόπιν με το νοσηλευτικό προσωπικό (φωτογραφία).

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κεν Λόουτς καταγράφει την πορεία του Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς τον Σεπτεμβρίου του 2016 και με φόντο τις εσωκομματικές εκλογές των Εργατικών, είχε γυρίσει το ντοκιμαντέρ «In conversation with Jeremy Corbyn» το οποίο πλέον κυκλοφορεί ολόκληρο στο επίσημο κανάλι του Κόρμπιν, στο YouTube: