Έχοντας στο ενεργητικό του αξιόλογες δημιουργίες όπως τα φιλμ, «Take Shelter» (2011), «Mud» (2012) και «Midnight Special» (2016), ο Τζεφ Νίκολς επιστρέφει με τη πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του: «Loving» (2016). Με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Σάνον, Τζόελ Ίτζερτον, Ρουθ Νέγκα (Υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης ‘Α Γυναικείας Ερμηνείας) και Μάρτον Τσόκας, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παρουσιάζει τον διαφυλετικό γάμο που άλλαξε την αμερικανική ιστορία. Η Πανελλήνια Πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 1ου En Lefko Film Festival και στη σχετική ενότητα: Red Carpet. Την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 20:00, στον Κινηματογράφο Ιντεάλ.

Ads

Loving
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Τζεφ Νίκολς / Jeff Nichols
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Σάνον, Τζόελ Έντζερτον, Ρουθ Νέγκα, Μάρτον Τσόκας
Έτος Παραγωγής: 2016
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α.
Διάρκεια: 123 λεπτά

Πέμπτη 27 Απριλίου στις 20:00, στον Κινηματογράφο Ιντεάλ

image

Ads

«Είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσοι άνθρωποι που στέλνουν συνεχώς διαδικτυακά μηνύματα και μου λένε «Αυτή είναι η δική μου ιστορία. Αυτό συνέβαινε με τους γονείς μου” ή “Είμαι παιδί ενός διαφυλετικού ζευγαριού” ή “Είμαι σε σχέση με ένα άτομο διαφορετικής φυλής”. Είναι εκπληκτικό πόσες σχέσεις έχουν αναφορές σ’ αυτή την ιστορία. Είναι ωραίο να βλέπουμε πώς βοήθησαν ο Ρίτσαρντ και η Μίλντρεντ τη χώρα μας, την κοινωνία μας, υπό την έννοια ότι βοήθησαν στην νομιμοποίηση των διαφυλετικών γάμων.» – Τζεφ Νίκολς

image

Το «Loving» αφορά τον γάμο μιας μαύρης, της Μίλντρεντ Τζέτερ και ενός λευκού του Ρίτσαρντ Λάβινγκ. Το ζευγάρι συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση στην Βιρτζίνια, το 1958, εξαιτίας του νόμου που υπήρχε για την απαγόρευση γάμων και επιμειξίας διαφορετικών φυλών.

Ο Ρίτσαρντ και η Μίλντρεντ έρχονται αντιμέτωποι με τον αμερικάνικο νόμο της δεκαετίας του ‘60, σύμφωνα με τον οποίον ο διαφυλετικός γάμος μπορεί ακόμα να τους καταδικάσει σε φυλάκιση κι εξορία.

image

Η περίπτωσή τους θα φτάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο και θα γράψει ιστορία.  Ένα αληθινό love story που υπερνικά τα ταμπού και αποτελεί σπουδαία πηγή έμπνευσης.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Μάιο, στο 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, όπου το «Loving» συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

image

Η Πανελλήνια Πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 1ου En Lefko Film Festival και στη σχετική ενότητα: Red Carpet. Την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 20:00, στον Κινηματογράφο Ιντεάλ.

Η υποψηφιότητα της Ρουθ Νέγκα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού και του Τζόελ Ίτζερτον για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού επισφραγίζουν τις σπουδαίες ερμηνείες τους, στη νέα αξιόλογη ταινία του ταλαντούχου Αμερικανού σκηνοθέτη, Τζεφ Νίκολς.

image

«Σκεφτείτε ότι μόλις στις 26 Ιουνίου του 2015, εκδόθηκε η απόφαση, όσον αφορά την ισότητα σε θέματα γάμου ομόφυλων ζευγαριών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είναι και ένα θέμα που απέχει πολύ από αυτό της ταινίας. Δύο άνθρωποι που κάνουν κάτι μαζί σε έναν ιδιωτικό χώρο, που δεν κρύβει καμιά απειλή και δεν προκαλεί καμιά βλάβη, δεν τους δίνεται η δυνατότητα. Και συμβαίνει στη χώρα μου την Αυστραλία αυτή τη στιγμή. Η απόφαση δεν άλλαξε τα πράγματα. Άρα δεν είναι ένα φιλμ εποχής, είναι μια ταινία για το σήμερα.» – Τζόελ Ίτζερτον

image

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης: Λόβινγκς: Αυτή μαύρη, εκείνος λευκός – Το ζευγάρι που έγραψε ιστορία

1ο En Lefko Film Festival

image

Το 1ο En Lefko Film Festival εγκαινιάζει μια νέα, ανοιξιάτικη κινηματογραφική γιορτή, με σκοπό να ξεπεράσει τους περιορισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, να μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 26 Απριλίου, μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαΐου. Το σύνολο των προβολών θα πραγματοποιηθεί στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Δαναός, αλλά και σε απροσδόκητες γωνιές της πόλης, με site-specific δράσεις.

Από τη Σιένα Μίλερ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον μέχρι τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, κι από τη νορβηγική ηλεκτρονική μουσική σκηνή, ως τις σημαντικότερες στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέτος η άνοιξη μας επιφυλάσσει ένα νέο, πλούσιο κινηματογραφικό ραντεβού στην καρδιά της Αθήνας, καθώς η Frontstage S.A. και ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko 87.7 διοργανώνουν το 1ο En Lefko Film Festival.

Προβάλλοντας ανεξερεύνητα κινηματογραφικά διαμάντια της τρέχουσας παραγωγής, αστικές ιστορίες καλλιτεχνικής δημιουργίας, τηλεοπτικές σειρές-έκπληξη και διοργανώνοντας ανοιξιάτικα happenings και διαδραστικές βιωματικές δραστηριότητες, το φεστιβάλ αποσκοπεί να χαρίσει άπλετες εικόνες και μουσική, οδηγώντας μας ομαλά, αλλά και εντυπωσιακά, προς την πιο καυτή και απρόβλεπτη κινηματογραφική περίοδο της χρονιάς, την καλοκαιρινή.

Νέοι και καταξιωμένοι, κλασικοί και καινοτόμοι δημιουργοί από όλα τα σημεία του παγκόσμιου χάρτη, θα συμμετάσχουν σε αυτό το νέο, πρωτοποριακό 7ήμερο φεστιβάλ, για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να μοιραστούν με το κοινό την έμπνευση που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία τους, σε masterclasses και special events. Παράλληλα με τις προβολές, το φεστιβάλ εστιάζει στην δυναμική της ολοκληρωμένης εμπειρίας και δημιουργεί events και συνέργειες με πολιτιστικούς οργανισμούς

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του 1ου En Lefko Film Festival.