Συνεχίζονται τα εγκώμια του διεθνούς τύπου για το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, που θα προβληθεί σήμερα και αύριο στην Αλεξανδρούπολη, παράλληλα με το «Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Στέλιο Κούλογλου. Την ερχόμενη Κυριακή 6 Απριλίου, «Η Νονά» θα προβληθεί στα Χανιά.

Ads

 

«H Νονά είναι το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας του γνωστού Έλληνα δημοσιογράφου και σκηνοθέτη» γράφει στο αφιέρωμα της η καθημερινή γερμανική εφημερίδα Rhein-Neckar-Zeitung, «που αρχίζει με την « Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου», συνεχίζει το 2012 με την «Ολιγαρχία» και ερευνά στο τρίτο μέρος της τις συνέπειες των στρατηγικών και της παρέμβασης της Άνγκελα Μέρκελ στη κρίση της νότιας Ευρώπης και της Ελλάδας… ο δημιουργός της ταινίας γνωρίζει πολύ καλά το υλικό του και το χειρίζεται εύστοχο και διασκεδαστικό τρόπο».

image
 
«Στην ταινία του ο Στέλιος Κούλογλου  διηγείται με αιχμηρό και σατυρικό τρόπο το παραμύθι της Ανατολικογερμανίδας φυσικού η οποία δεν ενδιαφερόταν καθόλου για την πολιτική, το βράδυ της πτώσης του τείχους ήταν στη σάουνα και σήμερα καθορίζει τις τύχες όλης της Ευρώπης» γράφει σε άλλο μεγάλο αφιέρωμα η γνωστή κινηματογραφική ιστοσελίδα της Γερμανίας kino-zeit. «Η ταινία είναι μια  δηκτική αριστερή πολεμική ενάντια στη επίσημη αφήγηση για τον ρόλο των χρηματοπιστωτικών και πολιτικών μηχανισμών που κρύβονται πίσω από την ευρωπαϊκή κρίση».
 
Στην Αλεξανδρούπολη η ταινία θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα (ώρα 8.,30μμ) και αύριο Τρίτη (ώρα 9.30μμ) στο Δημοτικό Θέατρο, σε δύο προβολές που οργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης. Την Κυριακή, η προβολή στα Χανιά οργανώνεται από την εφημερίδα «Πυξίδα της Πόλης» (8:00μμ, κινηματογράφος ΑΤΤΙΚΟΝ)


Δείτε το trailer
 
Διαβάστε για τη Νονά
 
Και το Ολοκαύτωμα της Μνήμης στην Αλεξανδρούπολη
 
Νωρίτερα αύριο Τρίτη 1 Απριλίου το απόγευμα, σε εκδήλωση της Σχολής Επιστημών της Αγωγής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ  «Νεοναζί: το ολοκαύτωμα της μνήμης» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Στέλιου Κούλογλου (Αίθουσα Καραθεοδωρή, ώρα 19.00, Νέα Χηλή)
 
Η παρουσίαση του Ολοκαυτώματος στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνει τις προβολές της ταινίας που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, τη Θέρμη, τα Γρεβενά, το Κιλκίς και την Καστοριά. Εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ ενώ στα Γρεβενά και την Καστοριά (φωτό) δεκάδες το παρακολούθησαν όρθιοι και ακόμη περισσότεροι αναγκάστηκαν να φύγουν.