Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, μόλις δύο είναι οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις Αίθουσες, καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού, έφερε νέα μετρά στην Αττική και οι κλειστοί / χειμερινοί Κινηματογράφοι αναστέλλουν την λειτουργία τους μέχρι και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Όμως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι 26ες Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ προτείνουμε και 10 αξιόλογες ταινίες τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε με ασφάλεια στα Θερινά Σινεμά.

Ads

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Άαρον Σόρκιν, επιστρέφει με την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του και μας μεταφέρει με την «Δίκη των 7 του Σικάγου», στα ιστορικά γεγονότα του 1968, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου, σε μία Αμερική η οποία 52 χρόνια μετά και με πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται να έχει τρομακτικά επικίνδυνες ομοιότητες. Ενώ στο «Vivarium» του Λόρκαν Φίνεγκαν, ο Τζέσε Άιζενμπεργκ και η Ιμοτζεν Ποτς πρωταγωνιστούν σε ένα προσεγμένο ψυχολογικό θρίλερ. Αναλυτικά:

«Η Δίκη των 7 του Σικάγου» (The Trial of the Chicago 7 – 2020) του Άαρον Σόρκιν (Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία)

image

Ads

Η «Δίκη των 7 του Σικάγου» είναι ένα καυστικό πολιτικό θρίλερ, που ακολουθεί τα πραγματικά γεγονότα του 1968, όπου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για όσα συνέβαιναν στο Βιετνάμ πήραν μεγάλες διαστάσεις και η κυβέρνηση του Λίντον Τζόνσον έδωσε το σήμα για πλήρη καταστολή – κάτι που μοιραία τις μεταμόρφωσε σε εξέγερση.

Επί πέντε μέρες και πέντε νύχτες, το Σικάγο καιγόταν. Οι οργανωτές της διαδήλωσης – συμπεριλαμβανομένων των Άμπι Χόφμαν (Σάσα Μπάρον Κοέν), Τζέρι Ρούμπιν (Τζέρεμι Στρονγκ), Τομ Χέιντεν (Έντι Ρεντμέιν) και Μπόμπι Σιλ (Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν) – κατηγορήθηκαν πως συνωμότησαν και υποκίνησαν την εξέγερση, ενώ η δίκη που ακολούθησε είναι από τις πιο διαβόητες στην αμερικανική ιστορία.

Μία από τις πιο εξωφρενικές δικαστικές υποθέσεις, η οποία αποτυπώνεται στην μεγάλη οθόνη από τον πολυβραβευμένο Άαρον Σόρκιν, έχοντας μαζί του ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών. Το αποτέλεσμα είναι αξιόλογο και επίκαιρο πολιτικό θρίλερ, με καλές ερμηνείες, ρυθμό και εξαιρετική φωτογραφία. Πρωταγωνιστούν: Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν, Σάσα Μπάρον Κοέν, Ντάνι Φλάχερτι, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μάικλ Κίτον, Φρανκ Λανγκέλα, Τζον Κάρολ Λιντς, Έντι Ρεντμέιν, Νόα Ρόμπινς, Μαρκ Ράιλανς, Άλεξ Σαρπ, Τζέρεμι Στρονγκ.

Ο Σόρκιν με την ομάδα του, έκαναν αναπαράσταση των αντιπολεμικών διαδηλώσεων και των επακόλουθων επεισοδίων, τα οποία στάθηκαν ως οι βασικές κατηγορίες εναντίον των 7 του Σικάγου, με επικεφαλής τον διευθυντή φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ («Νεμπράσκα», «Μνημείων Άνδρες», «Κόντρα σε Όλα»), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκοπός μου ήταν να το κάνω να μοιάζει αληθινό, όχι στυλιζαρισμένο».

«Vivarium» (2019) του Λόρκαν Φίνεγκαν (Ιρλανδία, Βέλγιο, Δανία, Καναδάς)

image

Καθώς ένα ζευγάρι ψάχνει να αγοράσει ένα σπίτι, ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη και παγιδεύεται σε ένα παράξενο προάστιο. Ο Τζέσε Άιζενμπεργκ και η Ιμοτζεν Ποτς πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ αγωνίας που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών του 2019.

«Είναι μια σκοτεινή, παράξενη και σουρεαλιστική ταινία για τον τρόπο που πολλοί ζουν τη ζωή τους και παγιδεύονται μέσα σε αυτήν. Ό τόνος της ταινίας είναι πολύ κοντά στο «Twilight Zone» και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1970. Και η Ίμοτζεν και ο Τζέσε ήταν καταπληκτικοί σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Σίγουρα έχω επηρεαστεί από τις ταινίες του Ρόι Άντερσον.» – Λόρκαν Φίνεγκαν