Δύο χρόνια μετά την ταινία της «Eden», η Μία Χάνσεν Λαβ, επιστρέφει εντυπωσιακά με τη νέα της δημιουργία «Το Μέλλον» (Things to Come / L’ Avenir – 2016), έχοντας ως πρωταγωνίστρια, την εξαιρετική Ιζαμπέλ Ιπέρ. Το φιλμ της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του, τον Φεβρουάριο στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (Μπερλινάλε), όπου και τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας. Το «Μέλλον» θα προβληθεί στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Ads

Το Μέλλον / Things to Come / L’ Avenir
Σκηνοθεσία: Μία Χάνσεν Λαβ

Σενάριο: Μία Χάνσεν Λαβ
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Μαρκόν, Ρομάν Κολίνκα, Έντιθ Σκομπ, Σάρα Λε Πικάρ
Χώρα: Γαλλία, Γερμανία
Έτος: 2016
Διάρκεια: 102 λεπτά
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον Ιντεάλ

image

Η Ναταλί διδάσκει φιλοσοφία σ’ ένα γυμνάσιο στο Παρίσι. Είναι παθιασμένη με τη δουλειά της και απολαμβάνει ιδιαίτερα το να μπαίνει στην σκέψη. Παντρεμένη με δύο παιδιά, μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της οικογένειας, των πρώην μαθητών της και της πολύ κτητικής μητέρας της. Μια μέρα, ο σύζυγός, της ανακοινώνει πως την αφήνει για μια άλλη γυναίκα. Με την ελευθερία να την ωθεί μπροστά η Ναταλί πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου τη ζωή της.

Ads

image

Η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία της Μία Χάνσεν Λαβ (Goodbye First Love – 2011, Eden – 2014), σηματοδοτεί την απομάκρυνση από το θέμα της νεολαίας. Αντ’ αυτού επιλέγει να εξερευνήσει την έναρξη της ωριμότητας, μέσα από ένα ισχυρό αλλά επίσης και ειρωνικό πορτρέτο μιας γυναίκας.

image

Η ταινία απεικονίζει όχι μόνο την αναζήτηση ενός ατόμου για νέες λεωφόρους, αλλά και σε ποιο βαθμό η φιλοσοφία μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινή μας ζωή. Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Μαρκόν, Ρομάν Κολίνκα, Έντιθ Σκομπ, Σάρα Λε Πικάρ.

image

Έχοντας βραβευτεί με την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας, στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (Μπερλινάλε), το «Μέλλον» (Things to Come / L’ Avenir – 2016) της Μία Χάνσεν Λαβ, θα πραγματοποιήσει την ελληνική του πρεμιέρα στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες της χώρας, από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, σε διανομή της εταιρείας Spentzos Film.

Ιζαμπέλ Ιπέρ / Isabelle Huppert

image

Από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της Γαλλίας, σήμερα, η Ιζαμπέλ Ιπέρ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 90 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές από το 1971. Περισσότερες από δεκατέσσερις (14) από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, έχουν συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, με την ίδια να αποσπά το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, δύο φορές, πρώτα με το «Violette Noziere» του Κλοντ Σαμπρόλ και ύστερα με τη «Δασκάλα του Πιάνου», του Μίκαελ Χάνεκε.

image

Στη μακρά και εντυπωσιακή της σταδιοδρομία, έχει προταθεί δεκατρείς (13) φορές για Βραβείο Cezar, καλύτερης ηθοποιού και κατάφερε να το κερδίσει μόλις μια φορά, με την ερμηνεία της στην ταινία «La Ceremonie», του Κλοντ Σαμπρόλ.

Διαβάστε επίσης:
«Στη Χώρα των Άλλων» του Χονγκ Σανγκ Σου με την υπέροχη Ιζαμπέλ Ιπέρ
Η πολεμική ανταποκρίτρια Ιζαμπέλ Ιπέρ και «Ο Ήχος της Σιωπής»
Ιζαμπέλ Ιπέρ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ στην «Κοιλάδα της Αγάπης»

22ες Νύχτες Πρεμιέρας

image

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ιδρύθηκε από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) με σκοπό να φωτίσει άγνωστες πτυχές του ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, να αναδείξει τις καλύτερες από τις μεγάλες ταινίες της σεζόν, προτείνοντάς τις στους θεατές και να γίνει η ιδανική εισαγωγή κάθε κινηματογραφικής σεζόν.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει νέες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, τρία διαγωνιστικά τμήματα – μεταξύ των οποίων και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως διαγωνιστικά τμήματα μουσικών ταινιών, το «Μουσική και Φιλμ» – ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και φυσικά ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Διαβάστε επίσης:
Οι Νύχτες Πρεμιέρας τιμούν το έργο του Νίκου Τριανταφυλλίδη
Η νέα ταινία του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν: «The Neon Demon»
Οι 20 ταινίες που ξεχωρίζουν στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr παρακολουθούμε και φέτος από κοντά το πιο δημοφιλές κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας και σας μεταφέρουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, αλλά και κριτικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.