Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του πιο δημοφιλούς κινηματογραφικού γεγονότος της πρωτεύουσας, το οποίο αναμένεται να μας κρατήσει συντροφιά από την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, φέτος συμπληρώνει εικοσιδύο (22) χρόνια ζωής και ετοιμάζεται να υποδεχθεί το σινεφίλ κοινό, με τη νέα δημιουργία του κορυφαίου Ισπανού σκηνοθέτη, Πέδρο Αλμοδόβαρ: «Julieta».

Ads

22ες Νύχτες Πρεμιέρας

image

Οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθούν στους Κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός 1 και Δαναός 2, Όπερα 1 και Όπερα 2 και Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν συνολικά 180 ταινίες απ’ όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και περισσότερες από 60 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Ads

Για πρώτη φορά φέτος παρέχεται η δυνατότητα στους θεατές να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους για τις προβολές του Φεστιβάλ ηλεκτρονικά απ’ όπου κι αν βρίσκονται αλλά και από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων σε όλη την πόλη, ενώ το Φεστιβάλ, πιστό στην παράδοση υποστήριξης των ανέργων, προσφέρει και στη φετινή διοργάνωση 2.000 δωρεάν εισιτήρια για ανέργους.

Διαβάστε επίσης:
Αφιέρωμα στην Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι
Ο νέος ιταλικός κινηματογράφος στις Νύχτες Πρεμιέρας
Νύχτες Πρεμιέρας: 2.000 δωρεάν εισιτήρια για ανέργους
Η νέα ταινία του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν: «The Neon Demon»
Οι Νύχτες Πρεμιέρας τιμούν το έργο του Νίκου Τριανταφυλλίδη

Ταινία Έναρξης: «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

image

Τρία χρόνια μετά την ταινία του «Δεν Κρατιέμαι» (I’m So Excited!), ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία: «Julieta» (2016). Ο κορυφαίος Ισπανός σκηνοθέτης, αφήνει για άλλη μια φορά μια γυναίκα να γίνει ο οδηγός και ο επιβάτης του δικού της αποκαλυπτικού ταξιδιού, όπως και ο νευρώδης ξεναγός σε μία από τις λαβυρινθώδεις αφηγήσεις του δημιουργού.

image

Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά – τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο.

Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη.

image

Ο σπουδαίος Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει δυναμικά με μια ακόμη πολύχρωμη και ανατρεπτική ταινία, που μιλά για την απώλεια, την αβεβαιότητα των ανθρώπινων σχέσεων και το μυστήριο που μερικές φορές μάς κάνει να εγκαταλείπουμε αυτούς που αγαπάμε, σβήνοντάς τους από τις ζωές μας σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών και θα αποτελέσει την ταινία έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το βράδυ της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (είσοδος μόνο με προσκλήσεις).

image

Το φιλμ θα προβληθεί και την  Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 18:00, στην Αίθουσα Odeon Όπερα 1, ενώ από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, η «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες, σε διανομή της εταιρείας Odeon.

Διαβάστε επίσης:
Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ: «Julieta»

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr παρακολουθούμε και φέτος από κοντά το πιο δημοφιλές κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας και σας μεταφέρουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, αλλά και κριτικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.