Το 1ο Adaptation Film Festival, μας κράτησε όμορφη συντροφιά, από την Πέμπτη 2 έως και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο», με το Tvxs.gr να είναι χορηγός επικοινωνίας και αρωγός σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Η διοργάνωση, ολοκληρώνεται και επίσημα με την προβολή της ταινίας λήξης, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της A.L. Kennedy: «Παράδοξη Ευτυχία» (Original Bliss / Gleißendes Glück – 2016) του Sven Taddicken.

Ads

1ο Adaptation Film Festival

image

Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ γεννιέται, το οποίο εξερευνά τη σχέση λογοτεχνίας και κινηματογράφου, καθώς επικεντρώνεται σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, αλλά και σε graphic novels.

Ads

Το Adaptation Film Festival – Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο» (Λεωφ. Συγγρού 106 / Μετρό Συγγρού – Φιξ) και αποτελεί συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης:
Η Λογοτεχνία συναντά τον Κινηματογράφο: Adaptation Film Festival

Ταινία Λήξης

image

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, το Adaptation Film Festival κατεβάζει επίσημα αυλαία με την βραβευμένη στο διεθνές φεστιβάλ του Karlovy Vary ταινία, «Παράδοξη Ευτυχία / Original Bliss» του Sven Taddicken, με τους Martina Gedeck (Οι Ζωές των Άλλων) και Ulrich Tukur (Η Λευκή Κορδέλα), βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της A.L. Kennedy. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάρτιο από τη Danaos Films.

Παράδοξη Ευτυχία / Original Bliss / Gleißendes Glück
Σκηνοθεσία: Sven Taddicken
Σενάριο: Sven Taddicken, Stefanie Veith, Hendrik Hölzemann, A.L. Kennedy (μυθιστόρημα)
Πρωταγωνιστούν: Martina Gedeck (Οι Ζωές των Άλλων), Ulrich Tukur (Η Λευκή Κορδέλα), Johannes Krisch
Έτος: 2016
Χώρα: Γερμανία
Διάρκεια: 101 λεπτά
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 20:15, στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος»

image

Απεγνωσμένα εγκλωβισμένη σ’ έναν αποτυχημένο γάμο, η Ελένα χάνει όλη της την ελπίδα όταν νιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί και από τον Θεό. Ψάχνοντας για βοήθεια, βλέπει το κλειδί της απελευθέρωσής της στο πρόσωπο ενός ψυχολόγου, του Έντουαρντ Γκλουκ. Αλλά ο Γκλουκ έχει τους δικούς του δαίμονες να παλέψει… Μόνο όταν συναντιούνται, ανακαλύπτουν την τεράστια έλξη τους και πόσο συμπληρώνει ο ένας τον άλλο, σε έναν κόσμο όπου η αγάπη είναι δοκιμασία.

image

«Μπορείτε να δείτε τις λέξεις σε αυτή τη σελίδα και, επειδή αυτές συνηθίζω να επιλέγω, θα σας φανερώσουν τη μορφή μου. Βρίσκομαι εδώ για να με διαβάσετε, όπως θα διαβάζατε την αποτύπωση του σώματός μου σε ένα κρεβάτι μετά από μια ανήσυχη νύχτα.» – A.L. Kennedy, Original Bliss

image

Ο σκηνοθέτης Sven Taddicken, έχει προταθεί για Όσκαρ με την μικρού μήκους ταινία του «Counting Sheep» του 1999. Η πρώτη του μεγάλου μήκους δημιουργία «Getting My Brother Laid» (2001), πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, κερδίζοντας το Βραβείο των Κριτικών. Ενώ η δεύτερη ταινία του «Emma’s Bliss» (2006), απέσπασε αρκετά βραβεία, τόσο για το σενάριο, όσο και για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών του: Jördis Triebel, Jürgen Vogel και Maik Solbach.

Για το πλήρες πρόγραμμα προβολών του Adaptation Film Festival, καθώς και για τις εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα adaptationfestival.gr