Μια νεανική, κεφάτη ορχήστρα που χρησιμοποιεί μουσικά όργανα φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από σκουπίδια πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ «Η ορχήστρα της ανακύκλωσης – Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος» (Landfill Harmonic – A Symphony of the Human Spirit) των Μπραντ Όλγκουντ (Brad Allgood) και Γκράχαμ Τάουνσλι (Graham Townsley), που ανοίγει την αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου, στο Ολύμπιον.

Ads

Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 11 Μαρτίου, μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις Κινηματογραφικές Αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη. Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, αφιερώματα καθώς και παράλληλες δράσεις, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του.

image

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 20:30, στον Κινηματογράφο Ολύμπιον (είσοδος μόνο με προσκλήσεις), με την προβολή του ντοκιμαντέρ: «Η ορχήστρα της ανακύκλωσης – Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος» (Landfill Harmonic – A Symphony of the Human Spirit) των Μπραντ Όλγκουντ (Brad Allgood) και Γκράχαμ Τάουνσλι (Graham Townsley). Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται και την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 20:00, στην Αίθουσα “Τζον Κασσαβέτης”.

Ads

image

Η Recycled Orchestra, όπως ονομάζεται, έχει έδρα της την Κατέουρα, μια από τις πιο υποβαθμισμένες παραγκουπόλεις – σκουπιδότοπους της Παραγουάης, όπου οι άνθρωποι ζουν κυριολεκτικά μέσα σε μια απέραντη έκταση από σκουπίδια, από τα οποία επιβιώνουν ως ρακοσυλλέκτες.

Τα μέλη αυτής της πολυάριθμης ορχήστρας είναι κυρίως έφηβοι, οι οποίοι κάτω από την καθοδήγηση του χαρισματικού μέντορα και μαέστρου τους, Φάβιο Τσάβες, αποκτούν παγκόσμια φήμη, κάνουν sold out εμφανίσεις και συνεργάζονται με σπουδαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, αντιμετωπίζοντας διάφορες προκλήσεις στη διάρκεια της συναρπαστικής διαδρομής τους.

image

Το ντοκιμαντέρ, γεμάτο ψυχή όπως οι ήρωές του, υμνεί την οικουμενική δύναμη της μουσικής και το θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης, που επιβιώνουν ακόμη και ανάμεσα σε δεκάδες τόνους σκουπιδιών. Παράλληλα, μαρτυρά τη δύναμη που έχει η μουσική, ώστε να μεταμορφώνει και την προσαρμοστικότητα του ανθρώπινου πνεύματος. Η ταινία περιλαμβάνεται στο τμήμα «Όψεις του Κόσμου» του Φεστιβάλ.

image

«Η ορχήστρα της ανακύκλωσης – Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος» (Landfill Harmonic – A Symphony of the Human Spirit)
Σκηνοθεσία: Μπραντ Όλγκουντ, Γκράχαμ Τάουνσλι

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Neil Barrett, Timothy Fabrizio, Brad Allgood
Μοντάζ: Brad Allgood
Ήχος: Josue J. Farina, Paul Rusnack, Eduardo Gonzalez
Μουσική: Michael A. Levine
Παραγωγός: Juliana Penaranda-Loftus
Φορμά: DCP Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α. – Παραγουάη – Νορβηγία – Βραζιλία
Διάρκεια: 84 λεπτά
Έτος Παραγωγής: 2015

Διαβάστε επίσης:
Μία πρώτη ματιά στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Διεθνής Αμνηστία και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Τα 72 ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη
«Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;»
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Οδηγός Επιβίωσης

Εισιτήρια:

Εκδοτήρια εισιτηρίων: Πλατεία Αριστοτέλους και Λιμάνι
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-24:00
Τιμή εισιτηρίου: 4€

Προπώληση εισιτηρίων
Τρίτη 8/3 έως και Πέμπτη 10/3
Πλατεία Αριστοτέλους
Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 19:00

Κουπόνια προβολών αξίας €25
10 κουπόνια ανταλλάξιμα με 10 εισιτήρια. Διαθέσιμα στα ταμεία και στο πωλητήριο του Φεστιβάλ. Για την είσοδό σας στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ. Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί με κουπόνια προβολών δεν επιστρέφονται και δεν ανταλλάσσονται.

image

Ελεύθερη είσοδος:

Οι φοιτητές, οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, οι άνεργοι και τα άτομα άνω των 65 ετών δικαιούνται ελεύθερη είσοδο – εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις – στις προβολές με ώρα έναρξης έως και τις 15:30. Απαραίτητη είναι η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας / Κάρτας Πολιτισμού / κάρτας ανεργίας / αστυνομικής ταυτότητας, αντίστοιχα. Εκδίδεται εισιτήριο μόνο την ημέρα της προβολής. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ή αλλαγής του εισιτηρίου.

​Προσβάσιμες Αίθουσες:
Οι αίθουσες Ολύμπιον, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάππα, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές είναι προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

image

ThessFest

Το ThessFest είναι η επίσημη εφαρμογή για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και περιέχει το πλήρες πρόγραμμα προβολών, καθώς και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσα από το Twitter για τα τεκταινόμενα στο Φεστιβάλ. Μία πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια και απαραίτητη εφαρμογή για όποιον θέλει να είναι πλήρως ενημερωμένος για την κινηματογραφική διοργάνωση: ThessFest

Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 11 Μαρτίου, μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου. Το Tvxs.gr θα δώσει και φέτος το παρών και στην Κινηματογραφική του Στήλη, θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά με τα νέα, αλλά και τις προτάσεις μας, για ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στο είδος του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Το πλήρες πρόγραμμα του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, σε μορφή .pdf