Ο αυτοδιαχειριζόμενος κινηματογράφος των εργαζομένων στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 συνεχίζοντας δυναμικά της προβολές του, μας καλεί σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00, έξω από τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 (Αγγελάκη 14) για να παρακολουθήσουμε την απολαυστική ταινία “Ζητείται Εγκέφαλος για Ληστεία” (Take the Money and Run), με την υπογραφή του Γούντι Άλεν. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
Η ταινία μας ξεναγεί στην καθημερινότητα του Βίρτζιλ Στάρκγουελ, ενός μικροαπατεώνα, όπως παρουσιάζεται μέσα από διάφορα στιγμιότυπα της ζωής του. Η εφηβεία του, η άκαρπη προσπάθεια του να ασχοληθεί με τη μουσική, οι σχέσεις του με τις γυναίκες, αλλά και η εμμονή του με τις ληστείες τραπεζών.

image
 
Το φιλμ “Ζητείται Εγκέφαλος για Ληστεία” (Take the Money and Run), παραγωγής 1969, είναι ουσιαστικά η πρώτη ταινία, της αν μη τι άλλο ιδιαίτερης πλούσιας και αξιόλογης φιλμογραφίας του πολυπράγμων Γούντι Άλεν. Είχε βέβαια προηγηθεί το ιδιόμορφο “What’s Up, Tiger Lily?” του 1966, το οποίο όμως βασικά αποτελεί μία “μεταφορά” του Γιαπωνέζικου φιλμ, “International Secret Police: Key of Keys”.
 
Το “Ζητείται Εγκέφαλος για Ληστεία”, είναι ένα είδος παρωδίας καθώς διακωμωδεί τη ζωή του Βίρτζιλ Στάρκγουελ με δήθεν ντοκιμαντερίστικο στυλ. Ο Άλεν φανερά επηρεασμένος από την stand up comedy, δημιουργεί εδώ μια σπαρταριστή κωμωδία, χρησιμοποιώντας αφηγηματικά τεχνάσματα και ποταμούς μονολόγων. Οι ευφυέστατοι μονόλογοι εναλλάσσονται με συνεντεύξεις και αποσπάσματα από την ζωή του Στάρκγουελ.

image
 
Η προβολή της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο αυτοδιαχειριζόμενο σινεμά της ΕΡΤ3, Αγγελάκη 14. Οι δωρεάν προβολές πραγματοποιούνται εκ μέρος των απολυμένων των τριών ραδιοφώνων (102 FM ,9.58 , βραχέα) της ΕΡΤ-3 προς την κοινωνία σε μια εξωστρεφή πολιτιστική προσφορά και ψυχαγωγία. Η εκδήλωση γίνεται με τη συμπαράσταση του ΚΕ.Μ.Ε.Σ (Κέντρο Μελετών και Ερευνών για το Σινεμά) και τη χορηγία της ταινίας από τη NEW STAR και τον Βελισσάριο Κοσοβάκη.