H ταινία «La La Land» κυριάρχησε στα φετινά βραβεία BAFTA καθώς έλαβε πέντε στο σύνολο, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Έμμα Στόουν.

Ads

Η τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Το ρομαντικό μιούζικαλ «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ αφηγείται το ειδύλλιο μεταξύ μιας ηθοποιού και ενός τζαζίστα μουσικού. Πρωταγωνιστούν οι Εμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ. Υποψήφιες για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού ήταν επίσης οι Μέριλ Στριπ («Florence Foster Jenkins»), Νάταλι Πόρτμαν («Jackie»), ‘Ειμι Ανταμς («Arrival») και ‘Εμιλι Μπλαντ («Το κορίτσι του τρένου»).

Ο Αμερικανός ηθοποιός Κέισι ‘Αφλεκ, αδελφός του Μπεν, απέσπασε το βραβείο BAFTA Kαλύτερου Hθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Manchester by the Sea».

Ads

Υποψήφιοι για το ίδιο βραβείο ήταν οι Ράιαν Γκόσλινγκ (La La Land), ‘Αντριου Γκάρφιλντ (Αντιρρησίας Συνείδησης), Τζέικ Τζίλενχαλ (Nocturnal Animals) και Βίγκο Μόρτενσεν (Captain Fantastic).

Το βραβείο Β’ Aνδρικού Ρόλου απονεμλήθηκε στον Ντεβ Πατελ για την ερμηνεία του στη ταινία «Lion» όπου συμπρωταγωνιστεί με την Νικόλ Κίντμαν, ενώ η Βαιόλα Ντέιβις κέρδισε το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Frances». Η Βαιόλα είναι επίσης υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ β’ Γυναικείου Ρόλου.