Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Κριντ: Η Γέννηση Ενός Θρύλου  OPEN 21:00

Αμερικανική ταινία του Ράιαν Κούγκλερ, με τους Μάικλ Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμσον.

Γιος του θρυλικού μποξέρ Απόλο Κριντ, ο οποίος γεννήθηκε μετά το θάνατο του πατέρα του, ο νεαρός Άντονις εγκαταλείπει την καλοπληρωμένη δουλειά του και αποφασίζει να ακολουθήσει καριέρα πυγμάχου. Μετακομίζει από το Λος Άντζελες στη Φιλαδέλφεια και με τα πολλά πείθει τον Ρόκι Μπαλμπόα να γίνει προπονητής του.

Ads

Ο Άδωνις Τζόνσον – Κριντ, το 1998 βρισκόταν σε αναμορφωτήριο, λόγω της οξύθυμης συμπεριφοράς του που έχει από μικρή ηλικία. Είναι ο γιος του μεγάλου πυγμάχου Απόλλο Κριντ, ο οποίος είχε μια ερωμένη του, που ήταν η μητέρα του Άδωνη. Η Μέρι Ανν που ήταν η πραγματική σύζυγος του Απόλλο, είχε επισκεφτεί τον Άδωνη, για να τον πάρει στο σπίτι της ώστε να ζήσει μια αξιοπρεπής ζωή. Ο Άδωνις όμως μαθαίνει ποιανού γιος είναι, και η ιστορία γυρνάει μετέπειτα, 17 χρόνια μπροστά, στο 2015.

Η Δουλειά της ΕΡΤ 2, 23.45

Eλληνική ταινία του Νίκου Λαμπό, με τους Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρη Ήμελλο, Μαρία Φιλίνη.

Το ντεμπούτο του Νίκου Labôt που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ταξίδεψε και διακρίθηκε στα φεστιβάλ του κόσμου, ανάμεσά τους και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την εξαιρετική Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Λίγο πριν από τα 40 της, η Παναγιώτα είναι μια σχεδόν αγράμματη νοικοκυρά, μητέρα δύο παιδιών, η οποία θα αναζητήσει δουλειά όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Θα προσληφθεί ως καθαρίστρια και, ενάντια σε κάθε εμπόδιο, θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της.

Μανιφέστο – ΕΡΤ2, 01:20

Γερμανική ταινία του Γιούλιαν Ρόζενφελντ, με την Κέιτ Μπλάνσετ.

Δώδεκα ιστορίες συνοδευόμενες από 12 μανιφέστα για τη μοντέρνα τέχνη. Η Κέιτ Μπλάνσετ, μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου και ο Γιούλιαν Ρόζενφελντ, συμπράττουν σ’ έναν κινηματογραφικό διάλογο που εμπνέεται από τα μεγάλα καλλιτεχνικά κινήματα. Το «Μανιφέστο» συνδιαλέγεται ανοιχτά με την ευθύνη και τον ρόλο του καλλιτέχνη στην σύγχρονη κοινωνία. 

Διαβάστε επίσης: Το «Μανιφέστο» της Κέιτ Μπλάνσετ: Η ευθύνη και ο ρόλος του καλλιτέχνη στην σύγχρονη κοινωνία

Το Δικό μας Βαλς – Cosmote cinema 2, 23.45

Καναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Σάρα Πόλεϊ με τους: Μισέλ Γουίλιαμς, Σεθ Ρόγκεν, Λιούκ Κίρμπι

Η πρώην ηθοποιός και νυν σκηνοθέτιδα Σάρα Πόλεϊ («Το Υστερόγραφο μιας Σχέσης» / «Away From Her») στήνει μία ταινία σχέσεων στις λεπτομέρειες, προσπαθώντας να αποφύγει κάθε κλισέ.

Όταν η 28χρονη Μάργκο γνωρίζει τον Ντάνιελ, η χημεία τους είναι άμεση κι έντονη. Η Μάργκο όμως αναγκάζεται να καταπιέσει την ξαφνική αυτή έλξη, μιας κι έχει έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Λου, έναν διάσημο συγγραφέα βιβλίων με συνταγές μαγειρικής. Όταν η Μάργκο μαθαίνει πως ο Ντάνιελ μένει στην άλλη πλευρά του δρόμου από το σπίτι τους, η σιγουριά της οικογενειακής της ζωής θρυμματίζεται. Αυτή κι ο Ντάνιελ ξεκλέβουν στιγμές, κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού στο Τορόντο, με τον ερωτισμό τους όμως να κλιμακώνεται εξαιτίας της εγκράτειάς τους. Καυτή, λαμπερή και πολύχρωμη, η ταινία “Take This Waltz” μας οδηγεί, χωρίς ανάσα, στα γνωστά αλλά ανεξερεύνητα ερωτήματα για τον αντίκτυπο των μακροχρόνιων σχέσεων στον έρωτα, στο σεξ και στην εικόνα που έχουμε για τους εαυτούς.