Τρεις διακεκριμένες κορεάτικες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους – ένα αστυνομικό θρίλερ, μία κωμωδία κι ένα ρομαντικό δράμα, παραγωγής, 2014, 2013 και 2011 αντίστοιχα – θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο, όσο επισκεφθούν το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 18 έως τις 20 Απριλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου 2016.

Ads

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και το Ίδρυμα της Κορέας διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου 2016, στην Αθήνα, από τη Δευτέρα 18 έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις διακεκριμένες ταινίες και διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

  • Α Hard Day (2014) – Σκηνοθεσία-σενάριο: Kim Seong-hun
  • Secretly, Greatly (2013) – Σκηνοθεσία: Jang Cheol-soo
  • Always (2011) – Σκηνοθεσία: Song Il-gon

Η είσοδος είναι  ελεύθερη για τις τις ταινίες: “Secretly, Greatly” την Τρίτη 19 Απριλίου στις 20:00 και “Always”, την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 20:00. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: τηλ. 210 34.18.579, Δευ-Παρ 10:00-14:00. Ενώ η είσοδος των κινηματογραφόφιλων στην προβολή της ταινίας “Α Hard Day” τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 19:30, είναι μόνο με Προσκλήσεις που διατίθενται από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας – [email protected]

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών και οι ταινίες του Φεστιβάλ:

Ads

Δευτέρα 18 Απριλίου στις 19:30
Α Hard Day (2014, διάρκεια 111 λεπτά)
Σκηνοθεσία – σενάριο: Kim Seong-hun
Δράσης, αστυνομικό θρίλερ
Αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Lee Sun-kyun και Cho Jin-woong

image

Ένας ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών στο δρόμο της επιστροφής από την κηδεία της μητέρας του εμπλέκεται σ’ ένα μοιραίο αυτοκινητιστικό ατύχημα σκοτώνοντας έναν άνθρωπο. Προσπαθώντας να καλύψει το ατύχημα κρύβει το πτώμα του άνδρα στο φέρετρο της μητέρας του. Λίγες μέρες αργότερα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από έναν μυστηριώδη άνδρα που ισχυρίζεται ότι είδε το συμβάν και είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος που αρχίζει να τον καταδιώκει. Η ταινία είχε πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών το 2014.

Τρίτη 19 Απριλίου στις 20:00
Secretly, Greatly (2013, διάρκεια 123 λεπτά)
Σκηνοθεσία: Jang Cheol-soo
Κωμωδία Δράσης

image

Μια ταινία με πρωταγωνιστές τους Kim Soo hyun, Park Ki-Woong και Lee Hyun Woo, οι οποίοι υποδύονται τρεις κατασκόπους της Βόρειας Κορέας που έχουν διεισδύσει στη Νότια Κορέα. Έχουν καταφέρει να προσαρμόσουν τις ζωές τους σε μία μικρή κωμόπολη περιμένοντας διαταγές από την Βόρεια Κορέα, ώσπου μια μέρα λόγω μιας ξαφνικής αλλαγής εξουσίας στη Βόρεια Κορέα η αποστολή τους αποδεικνύεται ότι είναι η αυτοκτονίας τους.

Τετάρτη 20 Απριλίου στις 20:00
Always (2011, διάρκεια 106 λεπτά)
Σκηνοθεσία: Song Il-gon
Ρομαντικό δράμα

image

Μια αισθηματική ταινία με πρωταγωνιστές τον So Ji sub και την Han hyo joo. Ένα ειδύλλιο μεταξύ ενός πρώην μποξέρ που έχει απομονωθεί από τον κόσμο και μία τυφλή αλλά ζωηρή πωλήτρια σε τηλεμάρκετινγκ. Ωστόσο η σχέση τους επισκιάζεται από τις αποκαλύψεις του παρελθόντος.