Οι αναγνώστες του tvxs.gr έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για πέντε ταινίες που προβάλλονται στο 12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας το Σάββατο 4/6.

Ads

Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε email στο [email protected], γράφοντας στο «Θέμα» ονοματεπώνυμο, τον τίτλο της ταινίας και στοιχεία επικοινωνίας. Τα στοιχεία τηρούνται για τις ανάγκες της κλήρωσης και διαγράφονται οριστικά μετά από αυτή. Γίνετε συνδρομητής εδώ με 2,9 ευρώ και διεκδικήστε πλήθος προσκλήσεων κάθε μήνα για θέατρο, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές.

Αναλυτικά οι ταινίες:

Θερινός Κινηματογράφος ΛΑΪΣ

Σάββατο 04/06

Βάλε κρέας πάνω σου / Flesh out (Michela Occhipinti, 94’), Ώρα: 21:00 – Παρουσία της διευθύντριας φωτογραφίας, Daria D’Antonio

Ads

Υπόθεση: Μια γυναίκα που ζει στη Μαυριτανία διατάσσεται να τρώει υπερβολικά για να γίνει πιο επιθυμητή και να βρει σύζυγο.

Πρόγραμα ταινιών μικρού μήκους (Olympia Mytilinaiou, 113’), Ώρα: 23:15 – Παρουσία της διευθύντριας φωτογραφίας, Ολυμπίας Μυτιληναίου

Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Αίθουσα Α (Κλιματιζόμενη)

H ιστορία του Χα / Historya ni Ha (Lav Diaz,276’), Ώρα: 19:00 – Παρουσία του σκηνοθέτη Lav Diaz

Υπόθεση: Ο Ερνάντο Αλαμάντα, πρώην σοσιαλιστικό στέλεχος των Φιλιππίνων, εκπληρώνει το τελευταίο σκέλος της περιοδείας του στο κρουαζιερόπλοιο Mayflower. Γνωρίζει ότι οι Φιλιππίνες βιώνουν μια πικρή μετάβαση για άλλη μια φορά. Ο πολυαγαπημένος και δημοφιλής πρόεδρος, Ramon Magsaysay, πεθαίνει ξαφνικά σε αεροπορικό δυστύχημα. 

Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Αίθουσα Β (Κλιματιζόμενη)

Σάββατο 04/06

Ακυβέρνητες πολιτείες: Η λέσχη / Drifting states: The club (Robert Manthoulis, 95’), Ώρα: 20:00

Υπόθεση: Πρόκειται για το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Ακυβέρνητες πολιτείες, διασκευής από τον Μανθούλη της ομώνυμης μυθιστορηματικής τριλογίας του Στρατή Τσίρκα. Η Λέσχη διαδραματίζεται στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και πραγματεύεται μπερδεμένες προσωπικές ιστορίες ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων, θρησκευμάτων, ιδιοτήτων. Τα πρόσωπα διαμένουν σε μια κεντρική πανσιόν η οποία μοιάζει με μικρή Βαβέλ. Γνωριμίες, ψεύτικες φιλίες, αντιπάθειες, τσακωμοί, μυστικά, πάθη και μοναξιά χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά τους και της δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα. Κεντρικό πρόσωπο είναι ένας έλληνας ανθυπολοχαγός αριστερών πεποιθήσεων, ποιητής και συγγραφέας, που περνά στην παρανομία και κρύβει την αληθινή του ταυτότητα.

Ο ανίκητος / Aparajito (Satyajit Ray, 110’), Ώρα: 22:15

Υπόθεση: Ο Απού έχει μετακομίσει με τους γονείς του στο Μπενάρες, μια απρόσμενη τραγωδία, όμως, θα τον στείλει στο θείο του σ’ ένα μικρό χωριό της Βεγγάλης. Εκεί θα τελειώσει το σχολείο και θα πάρει υποτροφία για το πανεπιστήμιο της Καλκούτας, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αφήσει μόνη την αβοήθητη μητέρα του.