Γεμάτη φαίνεται πως είναι η εβδομάδα από κινηματογραφικές πρεμιέρες, με τις ταινίες που ξεχωρίζουν να είναι η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ, με το «Παράλληλες Μητέρες», με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, το θρίλερ «Τitane», που κέρδισε τον χρυσό φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, το «Respect», μια βιογραφία της Αρίθα Φράνκλιν, και τέλος, η επιστροφή του Μάικλ Μάγιερς, στη ταινία τρόμου «Η Νύχτα με τις Μάσκες 2»

Ads

Παράλληλες Μητέρες, δραματική

Υπόθεση: Δύο ετοιμόγεννες γυναίκες συμπίπτουν στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και οι δύο δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους, και οι δύο είναι εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους. Η μεγαλύτερη από τις δύο (Πενέλοπε Κρουζ), Τζάνις, δε μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα, αντίθετα είναι πανευτυχής.

Η Άνα, από την άλλη, είναι έφηβη – και έντρομη και μετανιωμένη για αυτό που συμβαίνει. Η Τζάνις προσπαθεί να την ενθαρρύνει, όσο και οι δυο τους διασχίζουν σαν υπνωτισμένες τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Τα λίγα λόγια που θα ανταλλάξουν στις ώρες αυτές θα δημιουργήσουν έναν πολύ στενό δεσμό ανάμεσα στις δυο τους, δεσμός ο οποίος αναπτύσσεται και περιπλέκεται, αλλάζοντας τις ζωές τους για πάντα.

Ads

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδοβάρ
Σενάριο: Πέδρο Αλμοδοβάρ
Ηθοποιοί: Πενέλοπε Κρουζ, Ρόσι Ντε Πάλμα, Χουλιέτα Σεράνο, Μιλάνα Σμιτ

Titane, θρίλερ

Υπόθεση: Ένας πατέρας ξαναβρίσκει τον γιο του, που αγνοούνταν για 10 χρόνια. Μόνο που σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξή του, μια σειρά από φριχτούς φόνους συγκλονίζει την περιοχή. Ποιά είναι η serial killer;

Σενάριο: Ζουλιά Ντικουρνό
Σκηνοθεσία:Ζουλιά Ντικουρνό
Ηθοποιοί: Βενσάν Λιντόν, Αγκάτ Ρουσέλ, Γκαράνς Μαριγιέ, Λαΐς Σαλαμέ, Μπερτράν Μπονελό

Respect, δραματική

Υπόθεση: Η πορεία της Αρίθα Φράνκλιν από την εποχή που ήταν παιδί και τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία του πατέρα της, μέχρι και την κατάκτηση της κορυφής στο διεθνές μουσικό στερέωμα.

Σκηνοθεσία: Λιζλ Τόμι
Σενάριο: Τρέισι Σκοτ Γουίλσον
Ηθοποιοί: Τζένιφερ Χάντσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Μάρλον Γουέιανς, Άλμπερτ Τζόουνς

Η Νύχτα με τις Μάσκες 2, τρόμου

Υπόθεση: Ανήμερα του Χάλογουιν που ο Μάικλ Μάγιερς επέστρεψε στο Χάντονφιλντ, η βαριά τραυματισμένη Λόρι και η οικογένειά της οδηγούνται στο νοσοκομείο, με τη σιγουριά πως έχουν επιτέλους εξοντώσει τον παρανοϊκό δολοφόνο. Οι πυροσβέστες, όμως, που φτάνουν στο φλεγόμενο σπίτι όπου εκείνος παγιδεύτηκε θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Σενάριο: Σκοτ Τιμς &Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Λι Κέρτις, Τζούντι Γκριρ, Τζέιμς Τζουντ Κόρτνι, Άντι Μάτιτσακ

Η Οικογένεια Άνταμς 2, κινουμένων σχεδίων

Υπόθεση: Θορυβημένος από την επίσκεψη του μυστηριώδους κύριου Μουστέλα, ο οποίος ισχυρίζεται πως η Γουένσντεϊ δεν είναι βιολογικό παιδί των Άνταμς και μπορεί να το αποδείξει, ο Γκόμεζ αποφασίζει να πάρει εσπευσμένα όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι αναψυχής. Ο κύριος Μουστέλα, όμως, τους ακολουθεί κατά πόδας.

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Τίρναν, Κόνραντ Βέρνον
Σενάριο: Νταν Ερνάντεζ & Μπέντζι Σαμίτ, Μπεν Κουίν και Σουζάνα Φόγκελ.