Πεντακόσιοι περίπου θεατές παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης τις προβολές της «Νονάς», την οποία επαινεί και ένα χθεσινό άρθρο του Huffington Post, του μεγαλύτερου ενημερωτικού site στις ΗΠΑ. Το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου που έχει αποσπάσει τα εγκώμια και  των διεθνών κριτικών κινηματογράφου, θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες στα Χανιά, στη Ξάνθη και την Καβάλα.

Ads

 
«Η Νονά που σε καθηλώνει», γράφει το Huffington Post, «διηγείται την ιστορία της ανόδου της Μέρκελ στην εξουσία  όπως το έπος του Νονού (με κατάλληλη μουσική υποστήριξη). Μαθαίνουμε πως πρόδωσε τον  «γέρο» Χέλμουτ Κολ , ο οποίος την πήρε αρχικά υπό την προστασία του στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών  και κατόπιν – κεντρικό θέμα αυτής της ταινίας – πρόδωσε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
 
Η ταινία συνδυάζει συνεντεύξεις με οικονομολόγους που επικρίνουν τον ρόλο της Γερμανίας στην κρίση με πλάνα από σουρεαλιστικώς ανώδυνα σχόλια της Μέρκελ. Έχουμε επίσης αποσπάσματα από γερμανικές ταινίες προπαγάνδας κατά της Ελλάδα  καθώς και έναν κωμικό που μιμείται την Μέρκελ… Στην κορύφωση της ταινίας αποδεικνύεται ότι η Γερμανία ήταν τόσο αδιάφορη απέναντι στη νότια αδελφή της, ώστε πράγματι πρότεινε  η χώρα να βάλει σε υποθήκη νησιά της. Φύγαμε πεπεισμένοι ότι η Μέρκελ είναι σε λάθος δρόμο».


Δείτε το trailer
 
Διαβάστε για τη Νονά

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
 
Στα Χανιά η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 6 Απριλίου στις 8:00μμ στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ. (Από την Μηνιαία Εφημερίδα «Πυξίδα της Πόλης» στα πλαίσια της κινηματογραφικής λέσχης «cine-Ιστορίες»)
 
Στην Ξάνθη θα προβληθεί την Δευτέρα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στις 7.30 το απόγευμα.
 
Την Τρίτη 8 Απριλίου θα προβληθεί το απόγευμα στην Κομοτηνή και θα την προλογίσει ο Στέλιος Κούλογλου. (Λέσχη Κομοτηναίων στις 18.30)

Την ίδια μέρα αργότερα στην Καβάλα, στο Θέατρο του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (9.μμ)
 
Μεγάλο ενδιαφέρον και για το Ολοκαύτωμα της Μνήμης
 
image

Ads

Παράλληλα με την προβολή της Νονάς στην Αλεξανδρούπολη, το ντοκιμαντέρ «Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης» προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον περίπου 200 φοιτητών και καθηγητών, που το παρακολούθησαν σε εκδήλωση της Σχολής Επιστημών της Αγωγής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. (Φωτό)

image