Το 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 13 Μαΐου, έως και την Κυριακή 24 Μαΐου, με έντονη και φέτος την ελληνική παρουσία. Στάση στις Κάννες θα πραγματοποιήσει και η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Τζορτζ Μίλερ, «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής». Το φιλμ θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στις 14 Μαΐου, στον Κινηματογράφο: Grand Théâtre Lumière. Τριάντα χρόνια μετά, ο ήρωας της επικής σειράς των σχετικών μεταποκαλυπτικών ταινιών επιστρέφει, με τον Τομ Χάρντι να αναλαμβάνει τα ηνία του διάσημου franchise από τον Μελ Γκίμπσον, έχοντας στο πλευρό του την πανέμορφη – αν και μεταμορφωμένη για τις ανάγκες του ρόλους της – Σαρλίζ Θερόν.

Ads

Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο Mad Max (Τομ Χάρντι) πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρεις να επιβιώσεις, είναι να περιπλανιέσαι μόνος σου. Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σ’ ένα Πολεμικό Καραβάνι και την οποία καθοδηγεί η αρχηγός τους, Furiosa (Σαρλίζ Θερόν).

image

Δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne), από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο. Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει…

Ads

image

Το 1979 κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία της σειράς, «Mad Max: Ο Εκδικητής της Νύχτας» με τους Mel Gibson, Joanne Samuel και τον Hugh Keays-Byrne, ο οποίος επιστρέφει και στην τέταρτη ταινία του σχετικού franchise. Το 1981, ακολούθησε το «Mad Max: Εκδικητής Πέρα απ’ τον Νόμο», με τους: Mel Gibson, Bruce Spence, Michael Preston.

image

Η τριλογία ολοκληρώθηκε το 1985, με το φιλμ, «Mad Max: Απόδραση από το Βασίλειο του Κεραυνού» και πρωταγωνιστές τους: Mel Gibson, Tina Turner, Bruce Spence, με το τραγούδι της ταινίας “We Don’t Need Another Hero” των Terry Britten και Graham Lyle, ερμηνευμένο μοναδικά από την Tina Turner, να κερδίζει μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Τριάντα χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ, δημιουργός του μετά-αποκαλυπτικού genre και ιθύνων νου του θρυλικού franchise «Mad Max», επιστρέφει με το «Mad Max: Fury Road», για την μεγάλη επιστροφή στον κόσμο του Πολεμιστή του Δρόμου, Μαξ Ροκατάνσκι.

Στον ομώνυμο ρόλο του Mad Max θα δούμε αυτή τη φορά τον Τομ Χάρντι («The Dark Knight Rises»), με την βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θέρον («Monster», «Prometheus») να πρωταγωνιστεί ως η Furiosa. Στην ταινία συμμετέχουν επίσης, ο Νίκολας Χουλτ («X-Men: Days of Future Past») ως ο Νυξ, ο Χιου Κέις-Μπερν («Mad Max», «Sleeping Beauty») ως ο Immortan Joe και ο Νέιθαν Τζόουνς ως ο Ρίκτους Ερέκτους.

image

Η ταινία «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ σε ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας. Ο Αυστραλός, με ελληνικές ρίζες, κινηματογραφιστής σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία του franchise, με τίτλο «Mad Max» το 1979, όπως και τα δυο σίκουελ, «Mad Max 2: The Road Warrior» (1981) και «Mad Max: Beyond Thunderdome» (1985).

Στα δύο βίντεο που ακολουθούν, μπορείτε να παρακολουθήσετε τόσο το ολοκληρωμένο trailer με ελληνικούς υπότιτλους, όσο και το εντυπωσιακό “George Miller featurette”:

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα κείμενα του Tvxs.gr για το φετινό Φεστιβάλ Καννών:
68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών

image

Το 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, θα διεξαχθεί φέτος από την Τετάρτη 13 Μαΐου, έως και την Κυριακή 24 Μαΐου. Το φιλμ του Τζορτζ Μίλερ, «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στις 14 Μαΐου στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει και στις ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες, σε διανομή της Tanweer, τόσο σε 2D όσο και 3D.