Μπορεί οι πρώτες προβολές της νέας ταινίας «Power Rangers» να έχουν συνοδευτεί από κακές κριτικές, ωστόσο η έκπληξη βρίσκεται στην ηρωίδα που υποδύεται το ποπ είδωλο, Μπέκι Γκομέζ, στην Τρίνι, την πρώτη λεσβία υπερηρωίδα.

Ads

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου που ένας ανοιχτά γκέι χαρακτήρας γίνεται ο σούπερ ήρωας.

Επομένως και φυσικώς η LGBT κοινότητα (λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικού και τρανσέξουαλ)  έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ενθουσιασμένη, αφού καταφέρνει να διεισδύσει αποενοχοποιημένα στη βιομηχανία του mainstream κινηματογράφου και να νομιμοποιηθεί.

Η αποκάλυψη γίνεται σε μια σκηνή της ταινίας, όταν όλοι νομίζουν πως η Τρίνι έχει προβλήματα με τα αγόρια αλλά τελικά γίνεται γνωστό πως τα προβλήματά της είναι με τα κορίτσια.

Ads

image

Ο σκηνοθέτης του «Power Rangers» Ντιν Ισραλάιτ δηλώνει: «Η Τρίνι αναζητά την ταυτότητά της. Δεν έχει ακόμη καταλήξει, αλλά νομίζω πως η σκηνή είναι πολύ σημαντική και ορίζει όλη την ταινία. Η ταινία λέει πως “αυτό είναι ΟΚ” και όλα τα παιδιά πρέπει να βρουν αυτό που είναι και τη “φυλή” στην οποία ανήκουν».

Το σημαντικό είναι ότι η σκηνή, αλλά και η ομοφυλοφιλία της Τρίνι (που είναι η πρώτη φορά που απεικονίζεται ανοιχτά είτε αφορά αγόρι είτε κορίτσι) είναι κάτι δεδομένο μέσα στην ταινία και όχι κάτι που χρειάζεται να εξηγηθεί.

Η ιστορία αφορά πέντε καθημερινούς εφήβους που πρέπει να μεταμορφωθούν σε κάτι εξωπραγματικό, όταν μαθαίνουν ότι η μικρή πόλη που κατοικούν, η Eϊντζελ Γκρόουβ, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, εξαιτίας μίας επίθεσης από εξωγήινους. Οι ήρωές μας, επιλεγμένοι από την μοίρα, γρήγορα ανακαλύπτουν ότι αυτοί είναι που πρέπει να σώσουν τον πλανήτη. Αλλά, προκειμένου να το πετύχουν, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν στην πραγματική ζωή και, πριν να είναι πολύ αργά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως Power Rangers.

image

Η ταινία κυκλοφόρησε ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, απαγορεύτηκε το Κουβέιτ και τη Μαλαισία, ενώ στη Ρωσία, τα παιδιά κάτω των 16 απαγορεύεται να την παρακολουθήσουν.

To «Power Rangers» βγαίνει και στις ελληνικές αίθουσες στις 23 Μαρτίου από την Odeon.