Η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Monster in the Mind», Tζιν Κάρπερ, είναι πρώην δημοσιογράφος του CNN σε εκπομπές υγείας και ιατρικών θεμάτων. Όταν στα 83 της χρόνια, ανακαλύπτει ότι διατρέχει υψηλό κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ, ξεκινά ένα οδοιπορικό για να καταπολεμήσει τους φόβους της και να μάθει όσα περισσότερα γίνεται σχετικά με τη θανατηφόρα νόσο. Το ντοκιμαντέρ, θα προβληθεί από το Φεστιβάλ CineDoc την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και παρέχει διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του.

Ads

Ποιός δεν φοβάται τις τρομακτικές συνέπειες της νόσου Αλτσχάιμερ; Από μερικούς θεωρείται η πιο σημαντική επιδημία του 21ου αιώνα. Όμως τι ακριβώς είναι και ποια είναι τα αίτια της; Είναι αμιγώς ασθένεια της τρίτης ηλικίας ή πλήττει και νεαρά άτομα; Υπάρχει έγκυρο αντίδοτο ή φαρμακευτική αγωγή;

image

Μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους γιατρούς και ερευνητές, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας που μας αφήνει μια ελπιδοφόρα προοπτική, ξεπερνώντας τα στερεότυπα και τις παρανοήσεις σχετικά με το Αλτσχάιμερ. Με μοναδική ψυχραιμία και θάρρος, η Tζιν Κάρπερ μας προτείνει τρόπους για μια ζωή πιο ποιοτική, απαλλαγμένη από τον φόβο της άνοιας.

Ads

image

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση – για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Monster in the Mind» της Tζιν Κάρπερ, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.

image

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Νίκο Σκαρμέα, Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο και τον Δρ Κωστή Προύσκα, Ψυχολόγο – Διδάκτωρ Γεροντολόγο.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Monster in the Mind
Σκηνοθεσία: Tζιν Κάρπερ / Jean Carper
Διάρκεια: 58 λεπτά
Έτος: 2015
Χώρα: Η.Π.Α.
Γλώσσα: Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Βόλος)
Το ντοκιμαντέρ επαναπροβάλλεται:
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 20:00 στο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου «Αχίλλειον
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός

Οι  προβολές γίνονται σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και το inside story.

CineDoc

Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο του 2016, έως και τον Μάιο του 2017, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.