Πέντε χρόνια μετά το «Attenberg» (2010), η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη επιστρέφει με την τρίτη μεγάλου μήκους δημιουργία της, το «Chevalier». Έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Μουρίκη, τον Μάκη Παπαδημητρίου, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, αλλά και τον Σάκη Ρουβά, η ταινία αναμένεται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Αύγουστο, στο 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Ads

Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα αναλώσουν την ώρα τους μ’ ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier.  To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής…

image

Όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου του διευθυντή του Φεστιβάλ του Λοκάρνο, Carlo Chatrian, η νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, θα συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, το οποίο απαρτίζεται από δεκαοκτώ (18) ταινίες, οι οποίες προβάλλονται σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Ads

image

Η κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού αποτελείται από τον Αμερικάνο φωτογράφο και σκηνοθέτη Τζέρι Σάτσμπεργκ, τον Γερμανό ηθοποιό Ούντο Κίερ – υποκριτικό alter ego του κορυφαίου Δανού σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ – τον Ισραηλινό σκηνοθέτη Nαντάβ Λαπίντ και την Κορεάτισα ηθοποιό, Moύν Σο Ρι. Ταινία έναρξής του Φεστιβάλ θα είναι το φιλμ «Ricki and the Flash», με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ.

H Αθηνά Rαχήλ Τσαγγάρη δουλεύει ως σκηνοθέτης και παραγωγός στη γενέτειρα της, την Ελλάδα, αλλά και τις ηνωμένες Πολιτείες. Η πτυχιακή της εργασία στο Πανεπιστήμιο του Ώστιν, στο Τέξας, “Η Διαρκής Αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ“, μια ταινία δρόμου, επιστημονικής φαντασίας, κέρδισε τη διεθνή κοινότητα και αγοράστηκε από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης για τη μόνιμη συλλογή του.

image

Έχει σκηνοθετήσει τα βίντεο που προβλήθηκαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς και τα περίφημα «ζωντανά» βίντεο μεγάλης κλίμακας που προβλήθηκαν στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, σε σχεδιασμό του αρχιτέκτονα Bernard Tschumi, το 2009.

Η δεύτερη ταινία της, «Attenberg» (2010), πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο Volpi Cup Α΄Γυναικείου Ρόλου για την υπέροχη Αριάν Λαμπέντ, ενώ η σκηνοθέτης τιμήθηκε με το Βραβείο, Lina Mangiacapre Award.

Την ίδια χρονιά προβλήθηκε και στο 51ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, όπου και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής τον Αργυρό Αλέξανδρο. Παράλληλα αποτέλεσε και την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα ξενόγλωσσα Όσκαρ.

Το 2013 στο 53ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη παρουσίασε την εικαστική εγκατάσταση “The Capsule“. Ένα 35λεπτο πειραματικό φιλμάκι που φλερτάρει απρόσμενα με τα παραμύθια και έχει μοναδικό εικαστικό ενδιαφέρον.

Η νέα δημιουργία της Αθηνάς Τσαγγάρη αποτελεί μία παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στο καστ συναντάμε τον Σάκη Ρουβά, που επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη μετά το “Alter Ego” του 2007 και το “Duress” του 2009, καθώς και τον Βαγγέλη Μουρίκη, έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο οποίος φέτος τιμήθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την συγκλονιστική του ερμηνεία, στην ταινία «Το Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη.

Διαβάστε επίσης:
Το Μικρό Ψάρι: Απολαυστικός Βαγγέλης Μουρίκης στην καλύτερη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
Συνέντευξη με τον  Γιάννη Οικονομίδη: Το «Μικρό Ψάρι» καταφάσκει υπέρ του ανθρώπου

Το «Chevalier», η νέα ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο (Locarno Film Festival), το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 15 Αυγούστου. Στην πρεμιέρα θα παρευρεθεί η Αθηνά Τσαγγάρη, καθώς και οι έξι πρωταγωνιστές της ταινίας: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Σάκης Ρουβάς.

image

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι όπως επίσημα ανακοινώθηκε, η Αθηνά Τσαγγάρη θα φιλοξενηθεί ως Filmmaker in Residence 2015 του κορυφαίου Film Society of Lincoln Center, το οποίο οργανώνει το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης που φέτος συμπληρώνει την 53η έκδοση του. Η Τσαγγάρη θα δουλέψει με την ενίσχυση του Κέντρου το νέο της σενάριο, ένα αστυνομικό θρίλερ – κωμωδία με τίτλο «White Knuckles», στο οποίο δύο αδελφές, μία λογίστρια και μία διαρρήκτης, μπλέκουν με παράνομες δραστηριότητες.

Η ταινία «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, θα κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες, σε διανομή της εταιρείας Feelgood Entertainment.

image

«Chevalier» (2015)
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσαγγάρη
Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου & Αθηνά Τσαγγάρη

Ηθοποιοί: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς και οι Γιάννης ∆ρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου
Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος
Παραγωγοί: Μαρία Χατζάκου & Αθηνά Τσαγγάρη
Παραγωγή: FALIRO HOUSE PRODUCTIONS & HAOS FILM 
Σε συμπαραγωγή με NOVA & THE MATCH FACTORY και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC
Μοντάζ: Ματ Τζόνσον, Γιώργος Μαυροψαρίδης
Ήχος: Λέανδρος Ντούνης
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Μπιρμπίλης