Στην τέταρτη μεγάλη μήκους ταινία της, η Υποψήφια για Έμμυ σκηνοθέτης, Λιν Σέλτον καθοδηγεί την Έμιλι Μπλαντ, την Ρόζμαρι ΝτεΒίτ και τον Μαρκ Ντιπλάς, σε μία συμπαθητική και σε σημεία συγκινητική ιστορία – μελέτη, πάνω στη σχέση δύο αδελφών που ακροβατεί μεταξύ στοργής κι ανταγωνισμού. Η ταινία διατίθεται δωρεάν, μέσα από την ψηφιακή ταινιοθήκη της ERTFLIX.

Ads

Εδώ κι ένα χρόνο, ο Jack (Μαρκ Ντιπλάς) παλεύει με το πένθος και την απώλεια του αδελφού του, προσπαθώντας να το ξεπεράσει. Η φίλη του, Iris (Έμιλι Μπλαντ), του παραχωρεί το εξοχικό της προκειμένου να απομονωθεί και να βρει την κάθαρση. Όμως, όταν φτάνει εκεί, ο Jack συναντά την αδερφή της Iris, την Hannah (Ρόζμαρι Ντεβίτ).

Η Hannah, προσπαθεί κι εκείνη με τη σειρά της να ξεπεράσει έναν επίπονο χωρισμό. Θα ακολουθήσει έτσι μία βραδιά ανάμεσα τους με τεκίλα που θα έχει μια απρόσμενη κατάληξη. Το επόμενο πρωί, η απρόσμενη άφιξη της Iris θα προκαλέσει μια σειρά αντιδράσεων και αποκαλύψεων που θα περιπλέξει τη ζωή των τριών τους για πάντα.

image

Ads

Η «Αδελφή της Αδελφής Σου» (Your Sister’s Sister), είναι μία ενδιαφέρουσα ιστορία μεταξύ τριών ανθρώπων και της μεταξύ τους επικοινωνίας. Αυτή είναι η τέταρτη ταινία της διακεκριμένης Λιν Σέλτον που έχει γράψει και το σενάριο. Το 2009 μας είχε παρουσιάσει το «Humpday», επίσης με πρωταγωνιστή τον Μαρκ Ντιπλάς.

image

Η ταινία, ξεκινά καλά και με ανεπιτήδευτους διαλόγους, με τους τρεις πρωταγωνιστές σε πολλές περιπτώσεις να αυτοσχεδιάζουν. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος το ενδιαφέρον χάνεται σταδιακά, καθώς το φιλμ μοιάζει καταδικασμένο μέσα στην υπερβολή των καταστάσεων που το ίδιο δημιουργεί.

Παρόλα αυτά, αυτό που χαρακτηρίζει την ταινία «Η Αδελφή της Αδελφής Σου», είναι οι καλές ερμηνείες από τους τρεις πρωταγωνιστές της. Η Ρόζμαρι Ντεβίτ (Cinderella Man, Mad Men TV Series), η Έμιλι Μπλαντ (Looper, The Adjustment Bureau) και ο Μαρκ Ντιπλάς (The League), φαίνεται να έχουν βρει την χημεία ανάμεσα τους και αυτό περνά και προς τον θεατή.

image

Βέβαια δεν είναι μόνο οι αρκετά τρυφερές αντιπαραθέσεις, που χαρακτηρίζουν την ταινία. Οι απαραίτητες δόσεις χιούμορ και ευαισθησίας, συνθέτουν το σκηνικό ενός φιλμ που έχει ταξιδέψει σε αρκετά Φεστιβάλ στο εξωτερικό.

Η ταινία, πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της το 2011, στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, και στη συνέχεια προβλήθηκε στα Φεστιβάλ του Σάντανς, του Σιάτλ, της Γλασκόβης, αλλά και στο Tribeca Film Festival που δημιούργησαν το 2002 οι Jane Rosenthal, Robert De Niro και Craig Hatkoff.

image

Όσο για το πώς γεννήθηκε η ιδέα για την ταινία, η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Λιν Σέλτον, λέει σχετικά:

«H προσπάθεια για αυτογνωσία, αλλά και η συνειδητοποίηση ότι η άποψη που έχουμε για τους εαυτούς μας, πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι ζητήματα που με απασχολούν χρόνια τώρα. ΄Οταν συμβούν κάποια καταλυτικά γεγονότα που μας αφυπνίζουν και αποκτήσουμε πραγματική συνειδητότητα του ποιοι είμαστε, τότε, αυτές οι στιγμές είναι καταλυτικές. Σε αυτό μπορεί να συντελέσει η παρουσία κάποιων ανθρώπων στη ζωή μας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι όλα θέμα της δυναμικής και της έντασης που έχουμε όταν αλλάζουμε, όταν τσαλακωνόμαστε, όταν εξελισσόμαστε. ΄Ακουσα τις προάλλες στο ραδιόφωνο τον Cornel West (φιλόσοφος, ακαδημαϊκός, ακτιβιστής) να λέει ότι είμαστε όλοι «τσακισμένα καράβια». Και εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα, τι όμορφη σκέψη! Πόσο βαρετοί θα ήμασταν αν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήθελα να εξερευνήσω τη σχέση που έχουν τα αδέρφια μεταξύ τους. Στην ταινία ο αδερφός του Τζακ πέθανε και ο ίδιος είναι συντετριμμένος από το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο κοντά με τον αδερφό του. Δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλειά του. Μέρος της θεραπείας του θα αποδειχτεί ότι θα γίνει η αιτία, για να σμίξουν πάλι δύο αδερφές. Αυτό είναι κάτι που τον λυτρώνει. Τέτοιου είδους σχέσεις είναι που με ενδιαφέρουν.»

ERTFLIX

Στο Web Tv της ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), μπορείς κανείς να βρει σπουδαίες ταινίες, ντοκιμαντέρ, αλλά και τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες μετά την προβολή τους στην μικρή οθόνη, παραμένουν εκεί για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο κυμαίνεται από μερικές ημέρες, μέχρι εβδομάδες. Η ταινία «Η Αδερφή της Αδερφής Σου / Your Sister’s Sister», θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ψηφιακή ταινιοθήκη της ERTFLIX, μέχρι και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου του 2020.

image

Έμιλι Μπλαντ

Η Έμιλι Μπλαντ, γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1983. Η Βρετανίδα ηθοποιός έχει λάβει πέντε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα κερδίζοντας μία για την ερμηνεία της στην τηλεταινία «Gideon’s Daughter» το 2007, ενώ το 2009 έλαβε το BAFTA Καλύτερου Καλλιτέχνη της Χρονιάς. Με αφορμή τα γενέθλιά της, θυμόμαστε τις δέκα πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες της.

Έγινε ευρύτερα γνωστή με ρόλους όπως στις ταινίες «My Summer of Love» και «Ο Διάβολος Φοράει Prada». Η Μπλαντ ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στο «The Baker’s Wife» το 2014, το «Ψαρεύοντας στην Υεμένη», όπως και για το «The Young Victoria».

Διαβάστε Επίσης:

image

Η Αδερφή της Αδερφής Σου / Your Sister’s Sister
Σκηνοθεσία: Λιν Σέλτον
Σενάριο: Λιν Σέλτον
Πρωταγωνιστούν: Εμιλι Μπλαντ, Ρόζμαρι ΝτεΒίτ, Μαρκ Ντιπλάς
Φωτογραφία: Μπέντζαμιν Κασούλκε
Μοντάζ: Νατ Σάντερς
Μουσική: Βινς Σμιθ
Έτος Παραγωγής: 2011
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Διάρκεια: 90 λεπτά