Το 1ο Adaptation Film Festival, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 2 έως και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο», με το Tvxs.gr να είναι χορηγός επικοινωνίας και αρωγός σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Μία από τις πολύ αξιόλογες πρεμιέρες της διοργάνωσης, αποτελεί το φιλμ «Η Κόρη» του Σάιμον Στόουν, βασισμένο στο θεατρικό του Ερρίκου Ίψεν.

Ads

«Αν στερήσεις από τον μέσο άνθρωπο τη ψευδαίσθηση που έχει για τη ζωή του, τότε του έχεις στερήσει ταυτόχρονα την ίδια του την ευτυχία.» – Ερρίκος Ίψεν, Η Αγριόπαπια

1ο Adaptation Film Festival

image

Ads

Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ γεννιέται, το οποίο εξερευνά τη σχέση λογοτεχνίας και κινηματογράφου, καθώς επικεντρώνεται σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, αλλά και σε graphic novels.

Το Adaptation Film Festival – Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο» (Λεωφ. Συγγρού 106 / Μετρό Συγγρού – Φιξ) και αποτελεί συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης:
Η Λογοτεχνία συναντά τον Κινηματογράφο: Adaptation Film Festival

Η Κόρη / The Daughter
Σκηνοθεσία: Σάιμον Στόουν / Simon Stone
Σενάριο: Simon Stone (screenplay), Henrik Ibsen (play)
Έτος: 2015
Χώρα: Αυστραλία
Διάρκεια: 96 λεπτά
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20:00, στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος»

image

Ένας άντρας επιστρέφει στο πατρικό σπίτι του στην Αυστραλία για να παραστεί στον γάμο του πατέρα του με την κατά πολύ νεότερη οικονόμο του. Όμως η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου οικογενειακού μυστικού θα ανατρέψει τις όποιες ισορροπίες στις ζωές των ανθρώπων που κάποτε είχε αφήσει πίσω του.

Η ταινία «Η Κόρη / The Daughter», αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους μήκους δημιουργία του Σάιμον Στόουν. Ο Αυστραλός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, αλλά και ηθοποιός (Φόνος εξ αμελείας / Jindabyne – 2006, Στο Μάτι του Κυκλώνα / The Eye of the Storm – 2011), μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το θεατρικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, «Η Αγριόπαπια».

image

Το εξαιρετικό καστ της ταινίας απαρτίζουν, ο βραβευμένος με Όσκαρ Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρι Ρας (Shine – 1996), ο υποψήφιος για τρεις Χρυσές Σφαιρές ηθοποιός από τη Νέα Ζηλανδία, Σαμ Νιλ (Reilly: Ace of Spies – 1983, One Against the Wind – 1991, Merlin – 1998) και η ταλαντούχα Μιράντα Ότο – επίσης γεννημένη στην Αυστραλία – γνωστή κυρίως από τη συμμετοχή της στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

image

Το φιλμ πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στα σημαντικότερα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ, από το Τορόντο και τη Βενετία, μέχρι το Λονδίνο, όπου συμμετείχε και στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης.

image

Η «Κόρη / The Daughter» του Σάιμον Στόουν, θα πραγματοποιήσει την ελληνική της πρεμιέρα την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20:00 στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» και στο πλαίσιο του 1ου Adaptation Film Festival και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή της εταιρείας Neo Films.

Εισιτήρια:

image

Εισιτήριο προβολής: 6 ευρώ
Απογευματινές προβολές των 18:00: ελεύθερη είσοδος στους πρώτους 30 ανέργους / ΑμΕΑ με επίδειξη ισχύουσας κάρτας.
Ώρες λειτουργίας ταμείου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2-8 Φεβρουαρίου, 17:00-23:00.
Προπώληση εισιτηρίων:
Αποκλειστικά στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» από τις 16 Ιανουαρίου έως και 1 Φεβρουαρίου, ώρες 19:00-22:00.

Για το πλήρες πρόγραμμα προβολών του Adaptation Film Festival, καθώς και για τις εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα adaptationfestival.gr

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι «Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι» μετά τα βιβλιοπωλεία και στον κινηματογράφο