To «Les Saisons» (Οι Εποχές) – η τελευταία ταινία των βραβευμένων με Όσκαρ δημιουργών του ντοκιμαντέρ «Ταξιδιάρικα Πουλιά» – των Ζακ Περίν και Ζακ Κλουζό, μας διηγείται μια ιστορία της Ευρώπης μέσα από τις οπλές και τα χνάρια των ζώων που την κατοικούν, σε μια περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή κάνει αισθητή την παρουσία της. Το ντοκιμαντέρ, θα προβληθεί από το Φεστιβάλ CineDoc την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και παρέχει διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του.

Ads

Οι σκηνοθέτες, Ζακ Περίν και Ζακ Κλουζό, έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο πλάι στα αποδημητικά πουλιά και έχοντας βουτήξει στους ωκεανούς, παρέα με τις φάλαινες και τα σαλάχια, επιστρέφουν στην μεγάλη οθόνη και μας μεταφέρουν σ’ ένα υπέροχο ταξίδι μέσα στον χρόνο, ξεκινώντας από την τελευταία εποχή των παγετώνων.

image

Αυτή η φαινομενικά ατελείωτη εποχή έδωσε τη θέση της σε μια πλούσια βλάστηση και καταπράσινα δάση. Μετά από ένα χειμώνα που κράτησε 80.000 χρόνια, ένα τεράστιο δάσος κάλυψε ολόκληρη την ήπειρο. Ο κύκλος των εποχών καθιερώθηκε, το τοπίο αποκαλύφθηκε και μεταμορφώθηκε, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα εξελίχθηκαν ακόμα περισσότερο.

Ads

Η ταινία δείχνει χρονολογικά τη σταδιακή εισβολή του ανθρώπου σε αυτό τον επίγειο παράδεισο. Η εξάπλωση της ανθρώπινης δραστηριότητας και των δυσάρεστων πρακτικών της, εκτοπίζει τα ζώα από το φυσικό τους περιβάλλον. Το «Les Saisons» (Οι Eποχές) είναι ένα ευαίσθητο και πρωτοφανές έπος που εξιστορεί την μακρά και πολυτάραχη ιστορία που συνδέει άρρηκτα την ανθρωπότητα με το ζωικό βασίλειο.

image

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση – για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Les Saisons» των Ζακ Περίν και Ζακ Κλουζό, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.

image

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Les Saisons / Οι Eποχές / Seasons
Σκηνοθεσία: Ζακ Περίν / Jacques Perrin και Ζακ Κλουζό / Jacques Cluzaud
Διάρκεια: 97 λεπτά
Έτος: 2015
Χώρα: Γαλλία, Γερμανία
Γλώσσα: Η ταινία θα προβληθεί στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ ( Θεσσαλονίκη)
Το ντοκιμαντέρ επαναπροβάλλεται:
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 21.00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός – Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση για παιδιά και νέους με τον διευθυντή φωτογραφίας Στέλιο Αποστολόπουλο.

Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδος και σε συνεργασία με το WWF.

WWF Ελλάς

Το WWF Ελλάς αποτελεί το ανεξάρτητο ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF. Βασική αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας ως αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογείου, να συμβάλλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης

image

CineDoc

Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο του 2016, έως και τον Μάιο του 2017, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.