Η βραβευμένη με Όσκαρ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ πρωταγωνιστεί στο ανατρεπτικό δράμα, με αρκετές δόσεις χιούμορ, «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάρτιν ΜακΝτόνα (Αποστολή στη Μπριζ), ενώ το φιλμ έχει ήδη αποσπάσει έξι Υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2018.

Ads

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 115 λεπτά

Τι συμβαίνει όταν η συσσωρευμένη οργή έρχεται αντιμέτωπη με ζητήματα ηθικής σε μια μικρή φιλήσυχη κωμόπολη; Η φιλήσυχη κωμόπολη Έμπινγκ, στο Μιζούρι, αναταράσσεται όταν η δυναμική Μίλντρεντ Χέιζ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να έρθει αντιμέτωπη με την αστυνομία, για να βρει το δολοφόνο της κόρης της.

image

Ads

Το «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», είναι μία σκοτεινή μαύρη κωμωδία από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Μάρτιν ΜακΝτόνα (Αποστολή στη Μπριζ).

Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέις (βραβευμένη με Όσκαρ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στο δρόμο που οδηγεί στην κωμόπολη της, οι οποίες έχουν ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον σεβαστό σερίφη της περιοχής, Ουίλιαμ Ουίλοουμπι (υποψήφιος για Όσκαρ, Γούντι Χάρελσον).

image

Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ), ένας ανώριμος τύπος με ροπή προς τη βία, μπλέκεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και της αστυνομίας του Έμπινγκ θα επιδεινωθεί.

Μια ταινία που ξεχώρισε ήδη και είναι Υποψήφια για 6 Χρυσές Σφαίρες, στις κατηγορίες:

  • Καλύτερη Ταινία – Δράμα
  • Καλύτερη Ηθοποιός σε Δράμα (Φράνσις Μακντόρμαντ)
  • Β’ Ανδρικός Ρόλος (Σαμ Ρόκγουελ)
  • Καλύτερη Σκηνοθεσία (Μάρτιν Μακ Ντόνα)
  • Καλύτερο Σενάριο
  • Καλύτερη Μουσική

image

O βραβευμένος με Όσκαρ, Μάρτιν ΜακΝτόνα (Αποστολή στη Μπριζ), επιστρέφει με το γνωστό σκοτεινό του χιούμορ, υπογράφοντας το σενάριο και τη σκηνοθεσία, σε μία από τις καλύτερες ταινίες της νέας χρονιάς: «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι». Είναι η πρώτη φορά που ο ΜακΝτόνα γράφει έναν γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία του και στο πρόσωπο της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ φαίνεται να βρήκε την ιδανική ηθοποιό.

Η νέα ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, σε διανομή της εταιρείας Odeon.