Για το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα (World Drama Competition) του Sundance Film Festival 2012 επιλέχθηκε η ταινία «L» του Μπάμπη Μακρίδη.

Ads

 

Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή ελληνικής ταινίας στο Sundance Film Festival που φιλοξενεί κάθε χρόνο μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες παραγωγές από όλον τον κόσμο.

Το «L» πραγματεύεται την ιστορία ενός οικογενειάρχη γύρω στα 40 (Αρης Σερβετάλης) που περνά τον περισσότερο χρόνο του μέσα στο αυτοκίνητό του και στις ελεύθερες ώρες του συναντά την οικογένειά του σε πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Ads

Ο Μπάμπης Μακρίδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1970 και αφού σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή Σταυράκου άρχισε να εργάζεται ως σκηνοθέτης στον χώρο της διαφήμισης.

Το 2005 ο Μακρίδης βραβεύθηκε στο φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας για την ταινία του «Ο τελευταίος φακίρης». Με το «L» ο Μακρίδης μπαίνει για πρώτη φορά στα χωράφια του μεγάλου μήκους κινηματογράφου μυθοπλασίας, με συνεργάτη στο σενάριο τον Ευθύμη Φιλίππου («Αλπεις», «Κυνόδοντας»). Η ιδέα είναι του Γιώργου Γυιόκα.

Στις αίθουσες θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο από την Feelgood Entertainment.