Γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου του 1946, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παρουσιάζει τη νέα του ταινία «The Post». Το σενάριο αφορά ένα σκάνδαλο που περιελάμβανε τέσσερις προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών και οδηγεί την πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γράχαμ (Μέριλ Στριπ) της Ουάσινγκτον Ποστ, καθώς και τον άτεγκτο συντάκτη της Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς), σε έναν δημοσιογραφικό πόλεμο απέναντι στην κυβέρνηση, ώστε να δημοσιευτούν τα Pentagon Papers.

Ads

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά / The Post
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ / Steven Spielberg
Σενάριο: Λιζ Χάνα, Τζος Σίνγκερ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Άλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ, Τρέισι Λετς, Μπομπ Όντενκιρκ
Μουσική: John Williams
Φωτογραφία: Janusz Kamiński
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 115 λεπτά

image

O Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί την Μέριλ Στριπ και τον Τομ Χανκς στην ταινία «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά». Πρόκειται για μία συγκλονιστική δραματική ταινία που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ (Μέριλ Στριπ), και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς).

Ads

Καθώς προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων, η Κέι Γκράχαμ και ο Μπεν Μπράντλι πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

image

Η ταινία αποτελεί την πρώτη κοινή κινηματογραφική σύμπραξη μεταξύ του κορυφαίου κινηματογραφιστή και των καταξιωμένων ηθοποιών, ενώ ο Σπίλμπεργκ, εκτός από τη σκηνοθεσία, έχει αναλάβει και την παραγωγή μαζί με τις Έιμι Πασκάλ και Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ. Το σενάριο συνυπογράφουν η Λιζ Χάνα και ο Τζος Σίνγκερ.

Ήδη το αμερικάνικο National Board of Review – που αποτελείται από κριτικούς κινηματογράφου, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες κινηματογραφιστές – ανακοίνωσε τους νικητές των φετινών βραβείων του, βραβεύοντας τριπλά τη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

image

Το φιλμ «The Post» αφορά την αποκάλυψη της Washington Post με τα «Pentagon Papers», δηλαδή της συγκάλυψης από την κυβέρνηση Νίξον της πορείας του πολέμου στο Βιετνάμ. Συγκεκριμένα η ταινία κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερου άντρα ηθοποιού (Τομ Χανκς) και καλύτερης γυναίκας ηθοποιού (Μέριλ Στριπ).

Στίβεν Σπίλμπεργκ / Steven Spielberg

image

Ένας από τους πιο επιτυχημένους και επιδραστικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα από διαφορετικά, αλλά εξίσου προσεγμένα φιλμ.

Έχοντας στο βιογραφικό του εισπρακτικές επιτυχίες όπως τα «E.T. Ο Εξωγήινος», «Ιντιάνα Τζόουνς» και «Τζουράσικ Πάρκ», ο βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης έχει αποσπάσει κάποια από τα σημαντικότερα τιμητικά κινηματογραφικά βραβεία διεθνώς, όπως το διπλό Όσκαρ, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας, για την ταινία «Η Λίστα του Σίντλερ», η οποία συνολικά απέσπασε επτά Όσκαρ, επτά BAFTA και τρεις χρυσές σφαίρες αλλά και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», ανάμεσα σε πέντε, συνολικά, Όσκαρ και δύο χρυσές σφαίρες.

image

Στην τεράστια κινηματογραφική του καριέρα απαριθμεί εκατοντάδες τιμητικά κινηματογραφικά βραβεία και διακρίσεις όλων των ειδών από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους και κριτικούς τις έβδομης τέχνης. Η καριέρα του όμως δεν περιορίζεται εκεί καθώς έχει συνεισφέρει – μέσα από διαφορετικά πόστα – και σε κάποια από τα πιο σημαντικά τηλεοπτικά πονήματα, όπως οι σειρές: «Στην Εντατική», «Band of Brothers», «Falling Skies», «Smash», «Taken» κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Η ταινία «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά / The Post» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου του 2018, σε διανομή της εταιρείας Odeon.