Για έβδομη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, καθώς με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κλασσικές και αγαπημένες ταινίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Το 7ο Athens Open Air Film Festival φιλοδοξεί και φέτος να μας κρατήσει όμορφη παρέα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα Θερινά Σινεμά. Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, προβάλλεται η διαχρονική μαύρη κωμωδία του Μπρους Ρόμπινσον: «Ο Φίλος μου κι Εγώ» (Withnail & I – 1987).

Ads

7ο Athens Open Air Film Festiva

image

Το Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011, διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο – πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α – αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

Ads

Το αγαπημένο καλοκαιρινό σινεφίλ ραντεβού, επιστρέφει για 7η χρονιά, με περισσότερες από 20 προβολές. Η αρχή έγινε την Τρίτη 13 Ιουνίου, με το φιλμ «Η Παρέα των Λύκων» του Νιλ Τζόρνταν και τη σκυτάλη παίρνει την Πέμπτη 15 του μηνός, η cult μαύρη κωμωδία του Βρετανικού Σινεμά: «Ο Φίλος μου κι Εγώ» του Μπρους Ρόμπινσον.

Διαβάστε επίσης:
Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει με αφιέρωμα στον γοτθικό τρόμο

Ο Φίλος μου κι Εγώ / Withnail & I
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Μπρους Ρόμπινσον
Ηθοποιοί: Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Πολ Μαγκάν, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς
Μοντάζ: Άλαν Στράτσαν
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πίτερ Χάναν
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάικλ Πίκγουντ
Μουσική: Ντέιβιντ Ντούντας
Χρονολογία παραγωγής: 1987
Χώρα παραγωγής: Μεγ. Βρετανία
Εικόνα : Έγχρωμη
Διάρκεια: 107 λεπτά
Την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 21:30, στην Πλατεία Αυδή (Λεωνίδου 35, Αθήνα)

image

Ο Γουιθνέιλ (Ρίτσαρντ Ε. Γκράντ) και ο Μάργουντ (Πολ Μαγκάν) είναι δύο δευτεροκλασσάτοι ηθοποιοί που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν δουλειά. Στο μεταξύ, το ‘χουν ρίξει στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, ενώ περνάνε ατελείωτες ώρες χαμένοι μέσα στις ουσίες προσπαθώντας να πνίξουν το άγχος τους και τις ανησυχίες τους.

Ώσπου, μια μέρα ο θείος Μόντι του Γουιθνέιλ (Ρίτσαρντ Γκρίφιθς), θα τους προτείνει να πάρουν τα κλειδιά του εξοχικού του. Οι δυο φίλοι, απελπισμένοι από τη ζωή στην πόλη, αποφασίζουν να δεχτούν την πρόσκληση και να φύγουν μια εβδομάδα διακοπές.

Δυστυχώς όμως η εβδομάδα που τους περιμένει μόνο διακοπές δεν θα είναι, καθώς θα αντιμετωπίσουν ακόμα πιο σουρεαλιστικές καταστάσεις από αυτές από τις οποίες ήθελαν να ξεφύγουν…

image

Η αλησμόνητη μαύρη κωμωδία που έχει αναγορευτεί στο απόλυτο cult δημιούργημα της μοντέρνας βρετανικής οθόνης. Η προβολή της ταινίας γίνεται με αποκατεστημένη κόπια, για τον εορτασμό 30 ετών από την πρώτη της κυκλοφορία.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μπρους Ρόμπινσον, γεννήθηκε το 1946 στο Κεντ και σπούδασε υποκριτική στο London’s Central School of Speech and Drama. Σε ηλικία μόλις 20 ετών, έπαιξε στην ταινία του Τζεφιρέλι «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (1968). Ως ηθοποιός συμμετείχε και στις ταινίες του Κεν Ράσελ «The Music Lovers» (1970) καθώς και στην ταινία του Φρανσουά Τρυφώ, «L’Histoire d’Adel H» (1975).

Ο Ρόμπινσον, αποφάσισε όμως να στραφεί στη συγγραφή σεναρίων για να προταθεί άμεσα για BAFTA, Χρυσή Σφαίρα, Wild Guild of America και Όσκαρ, για το σενάριο της ταινίας «The Killing Fields» (1984) όπου συνεργάστηκε με τον διάσημο παραγωγό Ντείβιντ Πάτναμ, κερδίζοντας το Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου.

Με την ταινία «Ο Φίλος μου κι Εγώ», η φήμη του Βρετανού δημιουργού απογειώθηκε και καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο cult σκηνοθέτες. Άλλες δύο σημαντικές ταινίες στις οποίες έχει γράψει το σενάριο και έχει παράλληλα σκηνοθετήσει, είναι: «How to Ahead in Advertising» (1989) και «Jennifer 8» (1992).

Με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, το 7ο Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες, ταράτσες, παραλίες και σε μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας.