Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 21:00 στο vinyl microstore (Διδότου 34 στα Εξάρχεια) και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ YURIA 2014, προβάλλεται μεταξύ άλλων, η ταινία μικρού μήκους του Θανάση Μπουρλιάσκου με τίτλο “Η Αποκάλυψη Του Θηρίου”. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον φιλμ, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε τον Σεπτέμβριο στο επετειακό 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, όπου και συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους.

Ads

Το φιλμ «Η Αποκάλυψη του Θηρίου» πραγματεύεται το δίλημμα που αντιμετωπίζει ένας υπάλληλος που στις ελεύθερες ώρες του παρουσιάζει μία διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή, κατά την διάρκεια της οποίας κάνει ένα κήρυγμα εναντίον του “συστήματος”, συγκρίνοντάς το με το Θηρίο της Αποκάλυψης. Μερικές μέρες μετά στη δουλειά του, ο διευθυντής τον καλεί για αξιολόγηση και του προσφέρει μια γενναιόδωρη προαγωγή, αποκαλύπτοντάς του παράλληλα ποιός είναι το Θηρίο.
image
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Tvxs.gr ο δημιουργός Θανάσης Μπουρλιάσκους, είχε χαρακτηριστικά δηλώσει σχετικά με την έμπνευση και επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου της ταινίας, καθώς κι αν υπάρχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία στο φιλμ:

«Μερικά χρόνια πριν, εγώ και ο φίλος μου ο Tegel (παρατσούκλι που του κόλλησε όταν εξέδωσε το ομώνυμο fan-zine) παρουσιάζαμε μια διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή στον ιστότοπο chimeres. Ψάχναμε μουσικές, ανακαλύπταμε συνθέτες, μιλάγαμε για οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς μ’ έναν τρόπο ελαφρώς σουρεαλιστικό. Η εκπομπή κάποια στιγμή τελείωσε γιατί οι συνθήκες της ζωής δεν το επέτρεψαν. Οι απαιτήσεις στην δουλειά και τα “τυράκια” που μας έριχναν με προαγωγές και μπόνους δεν μας άφηναν χρόνο για να ζήσουμε την μαγεία της εκπομπής. Βλέπεις όλοι κοιτάγαμε το τυρί, αλλά ουδείς κοιτούσε τη φάκα. Η εκπομπή μοιραία τελείωσε αλλά η αναζητήσεις μας παρέα με μουσική και την βοήθεια του σουρεαλισμού δεν σταμάτησαν ποτέ. Πέρασε ο καιρός, παράτησα τη δουλειά μου και αποφάσισα να γίνω σκηνοθέτης. Κατέληξα στο τμήμα του Bachelor σκηνοθεσίας της Ακμής όπου στο τέλος του έτους θα έπρεπε να παρουσιάσω μια ταινία ως πτυχιακή. Έψαχνα ιδέες για σενάριο. Πάω στον φίλο μου τον Tegel να σκεφτούμε ιδέες. Δεν μας έκανε τίποτα εντύπωση. Τζίφος. Έτσι παρατήσαμε την κουβέντα και αποφασίσαμε να ακούσουμε μουσική. Βάλαμε να ακούσουμε έναν δίσκο, το 666 των Aphrodite’s Child και ξαφνικά μόλις άκουσα το The Beast, λες και με τσίμπησε μύγα, πετάγομαι όρθιος και φωνάζω στον φίλο μου “Αυτό είναι το σενάριο! Το σενάριο είμαστε εμείς”!»

Διαβάστε επίσης:
«Η Αποκάλυψη του Θηρίου»: Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Θανάση Μπουρλιάσκο
image
Στα δέκα χρόνια που το vinyl microstore διοργανώνει και στεγάζει τα YURIA, βασικός χορηγός του φεστιβάλ είναι το ίδιο το κοινό του με την ενεργή παρουσία του. Όλα τα live και οι προβολές στο VM είναι με ελεύθερη είσοδο κι αυστηρή ώρα έναρξης 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ YURIA 2014.
image
«Η Αποκάλυψη του Θηρίου»
Σενάριο-Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Θανάσης Μπουρλιάσκος

Πρωταγωνιστούν: Πάνης Καλοφωλιάς, Θανάσης Χαλκιάς, Άγγελος Καλίνογλου, Γιώτα Χατζηιωάννου, Λένα Δροσάκη, Σίμος Κυπαρισσόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Στάθης Γαλαζούλας
Art Director: Άννα Βεσκούκη
Μοντάζ: Κυριάκος Γκίκας
Ηχοληψία- Mix & Design: Δημήτρης Γιαννόπουλος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Αποκάλυψη του Θηρίου», παραθέτουμε και την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας στο Facebook.