Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου. Μετά την επίσημη τελετή έναρξης, στην πρώτη ουσιαστικά ημέρα του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μεταξύ άλλων, την ταινία του Θανάση Μπουρλιάσκου, «Η Αποκάλυψη του Θηρίου». Το φιλμ προβάλλεται την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον Κινηματογράφο Δαναός 1, στο πλαίσιο του Ά Διαγωνιστικού Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

Ads

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, έχει προσθέσει τα τελευταία χρόνια ένα νέο τμήμα στο πρόγραμμά του, το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών μικρού μήκους ταινιών. Στο πλαίσιο του διαγωνιστικού, μία ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία του τμήματος αυτού, το πρώτο από τα οποία συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ. Φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν περισσότερες από 60 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.  

image
 

Οι προβολές του συγκεκριμένου τμήματος εγκαινιάζονται την Πέμπτη στις 18:00 στον Κινηματογράφο Δαναός 1, με το Ά Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Θανάση Μπουρλιάσκου, με τίτλο: «Η Αποκάλυψη του Θηρίου». Η υπόθεση της ταινίας, είναι η εξής:

Ads

 

«Είναι η ιστορία ενός υπαλλήλου που στις ελεύθερες ώρες του παρουσιάζει μια διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας κάνει ένα κήρυγμα εναντίον του συστήματος, συγκρίνοντάς το με το Θηρίο της Αποκάλυψης. Λίγες μέρες μετά στην δουλειά του τον καλεί ο διευθυντής του για αξιολόγηση. Ο διευθυντής του προσφέρει μια γενναιόδωρη προαγωγή, αποκαλύπτοντάς του παράλληλα ποιο είναι το Θηρίο.» – λέει χαρακτηριστικά ο δημιουργός και συνεχίζει:

 

«Μέσα σε 17 λεπτά η “Αποκάλυψη του Θηρίου” προσπαθεί να αναδείξει την υποκρισία του σύγχρονου (και όχι μόνο) ανθρώπου που ενώ φαίνεται ότι έχει αξίες με την πρώτη ευκαιρία αποκαλύπτεται η οπορτουνιστική του φύση. Η ταινία είναι μια προσπάθεια δημιουργίας μιας φιλμικής γλώσσας (ενός δομικού σινεμά) με μια ιστορία που η αφήγησή της είναι παράλληλη  και περνά μέσα από σύμβολα προαιώνια, όπως το μήλο και τα ακριβά αντικείμενα που αποτελούν διακαή πόθο της καταναλωτικής κοινωνίας (ένα πούρο «Cohiba esplendito» και μια φεράρι).»
 

image
 

«Η Αποκάλυψη του Θηρίου»

  • Ηθοποιοί: Πάνης Καλοφωλιάς, Θανάσης Χαλκιάς, Άγγελος Καλίνογλου, Γιώτα Χατζηιωάννου, Λένα Δροσάκη, Σίμος Κυπαρισσόπουλος

  • Στάθης Γαλαζούλας (Διεύθυνση Φωτογραφίας)

  • Άννα Βεσκούκη (Καλλιτεχνική Διεύθυνση)

  • Make up artist-βοηθός σκηνοθέτη Jenifer Ray

  • Κυριάκος Γκίκας (Μοντάζ)

  • Δημήτρης Γιαννόπουλος (Ηχοληψία-Sound Mix & Design)

  • Θανάσης Μπουρλιάσκος (Σενάριο-Σκηνοθεσία-Παραγωγή)

Διαβάστε επίσης:

«Η Αποκάλυψη του Θηρίου» – Συνέντευξη με τον Θανάση Μπουρλιάσκο

 

Το φιλμ «Η Αποκάλυψη του Θηρίου» προβάλλεται την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον Κινηματογράφο Δαναός 1, στο πλαίσιο του Ά Διαγωνιστικού Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, το οποίο αποτελείται από τις εξής ταινίες:

  • «Flat Line» του Θέμη Μισαϊλίδη (5 λεπτά)
  • «Σχέδιο Καιάδας» της Μαρίας Λίγκου (15 λεπτά)
  • «Η Κούκλα» της Δέσποινας Κούρτη (10 λεπτά)
  • «Η Αποκαλύψη του Θηρίου» του Θανάση Μπουρλιάσκου (17 λεπτά)
  • «Cut-Ups» του Τάσου Κωνσταντόπουλου (8 λεπτά)
  • «Η Μαρμάγκα» του Ξενοφώντα Τσούμα (22 λεπτά)
  • «NightDrives | athens» των Κωνσταντίνου Σταγκίκα και Ρωμανού Αργυρόπουλου-Ιωάννου (6 λεπτά)
  • «Εξυγίανση» της Ιφιγένειας Δημητρίου (11 λεπτά)
 

«Flat Line» του Θέμη Μισαϊλίδη (5 λεπτά)

Τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες προσπαθούν να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου.

 

«Σχέδιο Καιάδας» της Μαρίας Λίγκου

Η κυβέρνηση αποφασίζει να δώσει τέλος στα ημίμετρα και περνάει σε πραγματικά δραστικά μέτρα με το «Σχέδιο Καιάδας».

 

«Η Κούκλα» της Δέσποινας Κούρτη

Ένας άνδρας ζει μόνος. Ένα βράδυ ανακαλύπτει στα σκουπίδια μια κούκλα βιτρίνας και αποφασίζει να την πάρει μαζί του.

 

«Cut-Ups» του Τάσου Κωνσταντόπουλου

Αποσπάσματα μιας εσωτερικής διαμάχης ανάμεσα στον φόβο του λάθους και της αποδοχής του. Μία προσπάθεια η επόμενη μέρα να μην είναι ίδια.

 

«Η Μαρμάγκα» του Ξενοφώντα Τσούμα

Σ’ ένα σπίτι απομονωμένο από το κέντρο του χωριού, ο Σωκράτης, ένα αγόρι έξι χρονών, μεγαλώνει με τον παππού και την γιαγιά, μέχρι που κάτι τρομερό συμβαίνει…

 

«NightDrives | athens» των Κωνσταντίνου Σταγκίκα και Ρωμανού Αργυρόπουλου-Ιωάννου

Νυχτερινές περιπλανήσεις χωρίς σκοπό. Η αναζήτηση μιας βόλτας που δεν θα τελειώσει ποτέ.

 

«Εξυγίανση» της Ιφιγένειας Δημητρίου

Μια νέα προϊσταμένη Δημόσιας Υπηρεσίας, τρομοκρατεί τους υπαλλήλους και θέτει αυστηρά τους νέους «κανόνες» λειτουργίας με σκοπό να «εξυγιάνει» το υπάρχον δυσλειτουργικό σύστημα. Από την πρώτη ημέρα, δημιουργείται χάος και μια σειρά «κωμικοτραγικών» γεγονότων που συνθέτουν μια περιπέτεια γεμάτη ανατροπές

image
 

To 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 

image
 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Αποκάλυψη του Θηρίου», παραθέτουμε και την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας στο Facebook: https://www.facebook.com/therevelationofthebeast