Ο νεαρός Γάλλος σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Pierre Godeau, επιστρέφει με την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του: «Παράφορα» (Down by Love / Éperdument – 2016). Το φιλμ συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και θα προβληθεί το Σάββατο 9 Απριλίου, στον Κινηματογράφο Embassy Nova Odeon. Πρωτγωνιστούν: η Αντέλ Εξαρχόπουλος, ο Guillaume Gallienne και ο Stéphanie Cléau.

Ads

«Παράφορα» (Down by Love / Éperdument)

Η Anna Amari (Αντέλ Εξαρχόπουλος) φυλακίζεται περιμένοντας να γίνει η δίκη για πράξεις που έκανε όσο ήταν ακόμη ανήλικη. Ο Jean Firmino (Guillaume Gallienne), ο διευθυντής της φυλακής, αναστατώνεται αμέσως από την παρουσία της κοπέλας. Της προτείνει να ασχοληθεί με τη μηχανοργάνωση ενός προγράμματος έτσι ώστε να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί της. Η αμοιβαία έλξη δεν θα αργήσει να έρθει…

image

Ads

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Pierre Godeau, «Παράφορα» (Down by Love / Éperdument – 2016), βασίζεται στο μυθιστόρημα των Florent Gonçalves και Catherine Siguret και συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και θα προβληθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στις 22:00, στον Κινηματογράφο Embassy Nova Odeon (Πατριάρχου Ιωακείμ 5 και Ηροδότου – Κολωνάκι / Μετρό Ευαγγελισμός).

image

Σκηνοθεσία: Pierre Godeau
Σενάριο: Pierre Godeau, από το μυθιστόρημα των Florent Gonçalves και Catherine Siguret
Φωτογραφία: Muriel Cravatte
Mουσική: Moritz Reich
Hθοποιοί: Guillaume Gallienne, Adèle Exarchopoulos, Stéphanie Cléau
Παραγωγή: Pan Européenne Production, LGM productions
Παγκόσμια εκμετάλλευση: StudioCanal
Διανομή στην Ελλάδα: Seven Films
Έγχρωμο / 100 λεπτά
Γαλλία | 2016

Pierre Godeau

image

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Pierre Godeau, γιος του παραγωγού, διανομέα και σκηνοθέτη Philippe Godeau, γυρίζει το 2013 την πρώτη του ταινία, “Juliette”, όπου αποδίδει με ακρίβεια το πορτρέτο μιας εικοσιπεντάχρονης κοπέλας. Στο φιλμ του “Éperdument”, μεταφορά του βιβλίου “Défense d’aimer”, συναντιούνται για πρώτη φορά στην οθόνη ο Guillaume Gallienne, ηθοποιός της Comédie-Française, με την Adèle Exarchopoulos.

Αντέλ Εξαρχόπουλος

image

Η Γαλλίδα ηθοποιός, Ελληνικής καταγωγής, Αντέλ Εξαρχόπουλος, γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1993, στο Παρίσι. Το 2012 την είδαμε στο φιλμ «Des morceaux de moi» (Pieces of Me) της Νόλβεν Λεμέσλ, αλλά ουσιαστικά η αναγνώριση ήρθε το 2013, μέσα από την ταινία «Η Ζωή Της Αντέλ (Κεφάλαια 1 και 2) Μπλε, Το Πιό Ζεστό Χρώμα» (La vie d’Adèle / Blue Is the Warmest Color) του Αμπντελατίφ Κεσίς, που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του 66ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία της Μαριάν Ταρντιέ «Σε Επιφυλακή» (Qui vive / Insecure), πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο του 2014, στο 67ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Η ελληνική πρεμιέρα του φιλμ έγινε πέρσι τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ τον Μάρτιο είχαμε την ευκαιρία να την ξαναθυμηθούμε καθώς συμμετείχε στο πρόγραμμα Focus «Γένους Θηλυκού» – Γυναικεία Βλέμματα, στο 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης:
Ο Ρεντά Κατέμπ και η Αντέλ Εξαρχόπουλος είναι «Σε Επιφυλακή»
«Η Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελαντίφ Κεσίς

17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

image

Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την Πέμπτη 7 έως και την Τετάρτη 13 Απριλίου και στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη 14 έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην μεγάλη οθόνη, επιλεγμένες μεγάλου μήκους ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν στις Κινηματογραφικές Αίθουσες: Δαναός, Embassy Nova Odeon και Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Αuditorium Theo Angelopoulos στην Αθήνα και στους Κινηματογράφους: Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Μέσα στα 17 χρόνια που έχουν περάσει, ο γαλλόφωνος κινηματογράφος κέρδισε το αθηναϊκό κοινό και κατοχύρωσε επάξια τη θέση του. Το Φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε μία από της σημαντικότερες διοργανώσεις της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ με τη συνεχή υποστήριξη της Unifrance, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά ώστε η Ελλάδα να αγοράζει και να διανέμει ταινίες γαλλόφωνης παραγωγής, στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Διαβάστε επίσης:
Μία πρώτη ματιά στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Διαγωνιστικό Τμήμα

Δώδεκα (12) επιλεγμένες ταινίες συμμετέχουν φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, οι οποίες διεκδικούν με αξιώσεις τα Βραβεία της διοργάνωσης:

  • BOOMERANG | ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟ, του François Favrat
  • COMME UN AVION | ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ – Bruno Podalydès
  • DES NOUVELLES DE LA PLANÈTE MARS | ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ – Dominik Moll
  • ÉPERDUMENT | ΠΑΡΑΦΟΡΑ – Pierre Godeau
  • L’AFFAIRE SK1 | ΥΠΟΘΕΣΗ: ΑΓΝΩΣΤΟ DNA – Frédéric Tellier
  • LA VIE TRES PRIVÉE DE MONSIEUR SIM | Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΙΜ – Michel Leclerc
  • LE GOÛT DES MERVEILLES | Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ – Éric Besnard
  • LES CHEVALIERS BLANCS | ΛΕΥΚΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ – Joachim Lafosse
  • LES SOUVENIRS – Jean-Paul Rouve
  • LES VISITEURS 3 : LA RÉVOLUTION | ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ; – Jean-Marie Poiré
  • MON ROI | Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΟΥ – Maïwenn
  • UN PEU, BEAUCOUP, AVEUGLÉMENT | ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ – Clovis Cornillac

image

Τα Βραβεία
Θα απονεμηθούν δύο βραβεία στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας:

Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής  που αποτελεί προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού TV5 Monde και του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, με το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Το Βραβείο Κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί σύμφωνα με τις ψήφους των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της εταιρείας Fischer και θα απονεμηθεί στον Έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας, με σκοπό την προώθησή της, όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Το Tvxs.gr και φέτος δίνει το παρών σ’ ένα ιδιαίτερα αξιόλογο φεστιβάλ και σας μεταφέρουμε αναλυτικά τις εντυπώσεις μας από τη διοργάνωση καθώς και τις προτάσεις μας για τις προβολές του. Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ.