Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ) σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο του Creative Europe Media διοργανώνει την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα τις «Δυνατότητες Χρηματοδότησης και Διανομής των ταινιών Ντοκιμαντέρ». Στόχος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 09.30 – 17.00, είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου και η επαφή τους με την ελληνική και διεθνή αγορά.

Ads

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ) είναι μία σχετικά νέα κίνηση που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2013. Την υπαγορεύεσαι η ανάγκη για συλλογικότητα, η επιθυμία για εξωστρέφεια, η διάθεση να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με πνεύμα δημιουργικό. Την τροφοδοτεί η αγάπη όλων όσων συμμετέχουν, τόσο από πλευράς δημιουργών, όσο και από τη μεριά του κοινού, που αναζητά τις “πραγματικές” ιστορίες.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο του Creative Europe Media διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος η Ημερίδα με θέμα: «Δυνατότητες Χρηματοδότησης και Διανομής των ταινιών Ντοκιμαντέρ». Θα αναπτυχθούν τρεις βασικές ενότητες:

  • Διαδίκτυο – Crowd Funding –Διανομή
  • Φορείς Χρηματοδότησης: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου – Δημόσια και Ιδιωτική Τηλεόραση / Συνεργασίες με Πολιτιστικά και Ιστορικά Ιδρύματα
  • Creative Europe – MEDIA, η Διεθνής Αγορά Ντοκιμαντέρ

image
Προσκεκλημένος είναι ο έμπειρος Βέλγος διανομέας – και ελληνικών ντοκιμαντέρ – Thierry Detaille (Ventes-CBA/WIP-Sales), ο οποίος θα αναφερθεί σε θέματα της διεθνούς αγοράς.
Θα παρέμβει επίσης ο διεθνής διανομέας Jan Roefekamp (Transit Films), ενώ έχουν ήδη επιβεβαιώσει και θα παραστούν εκπρόσωποι από τη ΝΕΡΙΤ, τον OTE ΤV, τη Βουλή-Τηλεόραση, τις νέες διαδικτυακές πλατφόρμες Gruppio και Mini Media, τις εταιρίες διανομής FEELGOOD, STRADA FILMS, Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ίδρυμα Κωστόπουλου κ.α.
image
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος ((Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 – 136, Μετρό)) από τις 09.30 – 17.00 και αναλυτικά το πρόγραμμα της έχει ως εξής:
Α. 9:30 – 11:30 Διαδίκτυο – Crowd Funding –Διανομή
Β. 12:00 – 14:00 Φορείς Χρηματοδότησης: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου – Δημόσια και Ιδιωτική Τηλεόραση / Συνεργασίες με Πολιτιστικά και Ιστορικά Ιδρύματα
Γ. 14:30 – 16:30 Creative Europe – MEDIA, η Διεθνής Αγορά Ντοκιμαντέρ

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
Δηλώστε συμμετοχή στο [email protected]